27 Ocak 2018 Cumartesi 12:03
Harput İlahileri ve Klasikleri seslendirildi

Elazığ’da Harput Sadası albümünde yer alan Harput İlahileri ve Klasikleri seslendirildi.

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından 2017 yılında başlatılan proje kapsamında Harput Sadası isimli albüm çalışması yapıldı. Çıkartılan albümde Harput İlahileri ve Klasikleri yer aldı. Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde 16 eserin yer aldığı albümün tanıtım konseri verildi.

2017 yılında bir albüm çalışması başlattıklarını belirten Koro Müdürü Olcay Bürhan, “Yaptığımız albüm çalışması genel müdürlüğümüz tarafından olumlu karşılandı. 2017 yılının son ayında Elazığ Devlet Korosu olarak Harput Sadası isimli albümümüzü çıkarttık. Çıkarmış oluğumuz albümümüzün tanıtım konserini veriyoruz. Harput musikisini tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak Elazığ Devlet Korosu olarak bizlerin görevleri arasında yer alıyor. Bizlerde bu bilinçle Elazığ’ımıza bu albümü kazandırarak Harput’umuzun ilahi ve klasiklerini 16 eserde seslendirdik” dedi.

Konser izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Son Güncelleme: 27.01.2018 04:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.