24 Ocak 2018 Çarşamba 18:56
Van halkından Zeytin Dalı Harekatı’na bayraklı destek

Van’da ‘Zeytin Dalı Harekatı’ adı altında düzenlenen Afrin Operasyonu kapsamında Türk ordusuna destek amacıyla ev, iş yeri, sokak, kurum ve kuruluşlar Türk bayraklarıyla donatıldı.

Afrin’e yönelik başlatılan ’Zeytin Dalı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yanında olduğunu göstermek ve destek olmak amacıyla Van’ın Edremit ilçesinde tüm resmi kurum ve iş yerleri kırmızı-beyaza büründü.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, TSK’nın Afrin’e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle vatandaşların ev ve iş yerlerine bayrak asması çağrısında bulundu. Halkın yapılan çağrıya hemen destek verdiğini söyleyen Belediye Başkan Vekili Çiçekli, dualarıyla her zaman Türk askerinin yanında olacaklarını belirtti. Çiçekli, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz terör örgütünün oluşturduğu ortamdan kurtarmak için ’Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattı. Bizler de Edremit olarak, buradaki vatandaşlarımız olarak dualarımızla her zaman askerlerimizin yanındayız” dedi.

Van’dan tüm dünyaya, ‘Devletimizin yanındayız’ mesajı verdiklerini ifade eden Çiçekli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son süreçte olumsuz ve negatif propaganda çıkarmaya gayret gösteren bazı gruplar ortaya çıktı. Operasyonların PKK ve onların diğer uzantılarına yönelik olmadığı, oradaki Kürtlere yönelik olduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Biz ve buradaki vatandaşlarımız devletimizin ve ordumuzun yanında olduğumuzu oradaki operasyonların tamamen insani ve devletimizin, milletimizin, memleketimizin menfaatleri doğrultusunda gerçekleştiğine inanıyor, bu doğrultuda da devletimizin yanında olduğumuzu; Edremit’ten, Van’dan tüm bölgemize, ülkemize ve komşu ülkelere mesaj vererek yerimizi ve pozisyonumuzu belirlemek istiyoruz.”

"Bu fitneyi çıkarmaya çalışan bütün yerli ve yabancı unsurlara en net mesajı verelim"

Yapılan çağrıya karşı vatandaşların her yere bayrak astığını ve bu yüzden de katılımdan memnun olduklarını ifade eden Çiçekli, “İstedik ki Edremit’imizin konumu, pozisyonu tüm Türkiye’de olduğu gibi coğrafyada da başka yerlerde de belli olsun. Bu fitneyi çıkarmaya çalışan bütün yerli ve yabancı unsurlara en net mesajı verelim. Bayraklarımızı evlerimizin balkonlarına asalım, dost ve düşman görsün buradaki pozisyon olarak devletin ve ordusunun yanındadır” şeklinde konuştu.

“Devletimizin yanındayız”

Afrin’e yönelik başlatılan ’Zeytin Dalı Harekatı’nda devletin yanında yer aldıklarını dile getiren Hacı Coşkun isimli vatandaş, “Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nu destekliyoruz. Biz Türkiye olarak birlikte varız. Bu bayrak yalnız Türklerin değil, Kürtlerin de bayrağıdır. Bu bayrak hepimizin bayrağıdır. Bayrağa saygısı olmayanın devlete de saygısı olmaz” diye konuştu.

Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdikleri için iş yerine Türk bayrağı astını söyleyen Ferdi Eroğlu isimli vatandaş ise, bayrak asma kampanyasına öncülük eden Edremit Kaymakamına teşekkür ettiğini söyledi.

Son Güncelleme: 24.01.2018 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.