22 Şubat 2018 Perşembe 10:57
Bayraktar: "Gıda gelecekte daha pahalı hale gelecek"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın göz ardı edilemeyeceğini, küresel ısınma, nüfus artışı ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi gibi birçok nedenle gıdanın gelecekte daha pahalı hale geleceğini bildirerek, “Verimliliği artırmak gerekiyor. Bunun için de tarımda yapısal sorunları çözmek zorundayız” dedi.

Bayraktar, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi’nin 37. toplantısına katılmak üzere geldiği Adana’da, Yüreğir Ziraat Odası’nı ziyaret etti, bölge ziraat odaları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve çiftçilerle bir araya geldi.

Odanın hizmet binasını gezerek Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Bayraktar, bölge tarımında yaşanan sorunları ve çiftçilerin beklentileri dinledi.

Bayraktar, yaptığı konuşmada, tarımın önemine dikkati çekti. Tarımın istihdamın beşte birini sağladığını, işsizliği 2 puan düşürdüğünü vurgulayan Bayraktar, şunları söyledi:

“Tarım göz ardı edilemez. Çünkü, küresel ısınma, nüfus artışı ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi gibi birçok nedenle gıda, gelecekte daha pahalı hale gelecek. Bu nedenle verimliliği artırmak gerekiyor. Verimliliği artırmak için de tarımda yapısal sorunları çözmek zorundayız. Mazot, gübre, tohum, ilaç, elektrik gibi girdiler çiftçilerimizi zorlayan, önemli maliyet unsurlarıdır. Ama hepsinin başı tarımda yapısal sorunların çözülmesi geliyor.”

Türk çiftçisinin üretmeye devam ettiğini, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir çiftçinin olmadığını vurgulayan Bayraktar, desteklemelerde küçük çiftçilere ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

Bayraktar, çiftçinin parasını çiftçiye hizmet olarak kullanmak gerektiğini de belirterek, “Çiftçiden aldığımızı çiftçimize vermek, bu dengeyi kurmak zorundayız. Bizim görevimiz çiftçinin hak ve menfaatlerini korumaktır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.02.2019 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.