AĞRI DA MEMUR-SEN İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

Ağrı’da Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların birim başkanlarıyla il divan toplantısı yapıldı.

 

 

Memur-Sen İl temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube başkanı Süleyman Gümüşer’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıya Ankara’dan gelen sendika yöneticilerinin konuşmalarıyla devam edildi. Soru cevap bölümünde üyeler sıkıntılarıyla ilgili ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilenme fırsatı buldular. Daha sonra Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı her sendika il yönetimi ve ilçe yönetimleriyle divan çalışması yaptı.

 

 

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri  Ramazan Çakırcı, Sağlık-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Menderes Turbay, Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, Bem-Bir-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri  Recai Karslı, Diyanet-Sen Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Ali Bayır’ın katıldıkları toplantıya Ağrı Memur-Sen’e bağlı her sendikanın il şube veya temsilcilik yönetimi ile ilçe yönetimleri katıldılar.

 

 

 

Memur-Sen tanıtımı ile SBN sigortanın üyelere kazanımlarına ilişkin videonun gösterilmesiyle program başladı.  Açılış konuşmasında Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak farklı bir sendikacılık yaptıklarını, sendikacılıkta çıtayı hep daha yukarılara çıkarmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Memur-Sen İl temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube başkanı Süleyman Gümüşer, konuşulacakların davetliler tarafından dile getirileceğini hatırlatarak konuşmasını kısa kesti.  Sadece “daha önce aramızda bulunup da şimdi ebediyete intikal eden şube teşkilatlanma sekreterimiz merhum M.Salih Akdoğan’ı rahmetle anarak sözü konuklara  bırakıyorum” dedi.

 

 

 

Divan başkanlığını Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hacı Bayram Tonbul’un yaptığı toplantıda divan adına ilk sözü Eğitim-Bir-Sen Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Ramazan Çakırcı aldı. Maliye bakanının ek ücret verilemeyeceğine dair sözünün yanlış olduğunu söyleyen Çakırcı, Bakanın 2010 yılı öncesi mevzuata göre düşündüğünü, toplu sözleşmede ek ödeme çıktıktan sonra bakanın söz söyleme hakkı olamayacağını vurguladı.

 

 

 

Çakırcı “ayrıca personeline sırtını dönen bir bakanımız var. Eğitimcileri sürekli rencide ediyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde ilk görüşeceğimiz madde öğretmenlerin ve akademisyenlerin ek ödemeleridir. Ayrıntıları diğer arkadaşlar açıklayacaklar. Masada haklarımızı alamazsak Türkiye geneli eylemde olacağız. Bunu herkes böyle bilsin.”dedi.

 

 

 

Sağlık-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Menderes Turbay, bu yıl ki amaçlarının 180 bin yeni üye daha kazanmak olduğunu söyledi. Turbay sözlerine  şöyle devam etti:“ Kazanım olarak da memura siyaset ve grev hakkı istiyoruz. İşçiler siyaset yapıyor da memurlar neden yapamasın. Dayanışma aidatı istiyoruz. Toplu sözleşme masasında bunları alacağımıza inanıyorum. İnşallah Memur-Sen’i 700 bin üye sayısına ulaştıracağız.”

Bem-Bir-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Recai Karslı, İnsan hakkı sorunu olduğunu söyledi.

 

 

Karslı, medeniyetin güçlü olması için evrensel kriterlere uygun çalışan ve bakan STK’lar olması gerekir. Sayıca da artmaları gerekir, dedi. Türkiye’de başbakanların, bakanların asıldığını ama bunu yapan oligarşik bürokrasinin yıllardır hesap vermediğini, yeni yeni hesap sorulur olduğunu vurgulayan Karslı sözlerine şöyle devam etti: Hukuk devleti olmak için mücadele etmek lazım. Biz bunu yapıyoruz. Sendika ve diğer STK’ların sosyal sorumluluklarının da bilincinde olarak hareket etmeleri gerekir. 4 Nisan 2012’de 80 darbecileri yargılanacak. Yaş haddinden kurtarsalar da “Din Gününün Hesabı”ndan kurtulamayacaklardır.

 

 

 

Diyanet-Sen Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Ali Bayır, sendikacılığı “iyiliği emredip kötülükten men etmek” ve “zulme, yanlışa  eliyle, diliyle veya kalbiyle karşı durmak” amacıyla yaptıklarını belirtti. İlk iki yılında Memur-Sen’i toplu görüşme masasına tek başına oturtan sendika bizdik, diyen Bayır, sözlerine şöyle devam etti: “ Sürekli yetkiyi elimizde tuttuk. Diyanet-Sen davranışıyla, duruşuyla her zaman örnek bir sendika oldu, olmaya da devam edecektir. Milletin anayasası çıkıncaya, memura grev, siyaset yapma hakkı verilinceye, tarafsız yargı tam oluşuncaya, kadınlar başörtülü meclise girinceye, kamuda çalışıncaya, çocuklarımız eğitim hakkını tam alıncaya kadar; kısacası ülkemiz daha çok özgürleşinceye, demokratikleşinceye, sivilleşinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.”

               

 

 

 

 

Memur-Sen Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hacı Bayram Tonbul ise Memur-Sen’e bağlı 11 sendikanın da Ağrı’da yetkili olmasından dolayı bütün yöneticileri ve üyeleri tebrik ediyorum, diyerek söze başladı.  Tonbul, şöyle devam etti:” Ortak Akıl Mitinglerini düzenledik, Referandumda yetmez ama evet dedik. Türkiye’nin normalleşmesi için üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da başörtüsünün tüm kurumlarda serbest olmasını istiyoruz. “4+4+4” meclisten geçti. Böylelikle 28 Şubatın eğitime ilişkin yaptıkları çöpe atılmış oldu. Referandumda evet dediğimiz “toplu sözleşme yasası” meclisten geçiyor inşallah. Bizim desteğimizle gelen toplu sözleşme yasasında sözleşmeyi bütün iş kollarında bizim yapmamız için biraz daha gayret istiyoruz.

 

 

 

Toplu sözleşme yasa tasarısının görüşülmesi için eylem yaptık. Sonra mecliste alt komisyonlarda görüşüldü. Yasadaki pürüzlerin çoğu giderildi. Yasada sendikaya üye olacakların şartlarından, toplu sözleşme primine, sendika yöneticilerinin izinlerinden, toplu sözleşme kurulu ve uygulamalarına kadar bir dizi konu bulunmaktadır.”. Tonbul sözlerini şöyle bitirdi: “Yasanın çıkmasından sonra masada konuşacağımız ilk maddemiz akademisyenler ile öğretmenlere ek ödeme verilmesi konusundur. Maliye veya hazine bakanları bilsinler ki artık memur maaş zamlarına bakanlar değil toplu sözleşme masasına oturanlar karar verecekler. Bizler inşallah Memur-Sen’in üye sayısını 700 bine çıkarıp bayrağımızı en yüksek yere dikeceğiz.”

 

 

Toplantı sonunda Sağlık-Sen Ağrı şubesi tarafından gelen misafirlere plaket takdim edildi. Katılımcıların birlikte hatıra fotoğrafı çekmesiyle toplantı sona erdi.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Ağrı'da Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme