22 Şubat 2015 Pazar 00:22
Ağrıda 1,5 Metrelik Yayın Balığına İlgi

Aras Nehrinde yakalanan ve Ağrı’da bir balıkçı da sergilenen 1,5 metre uzunluğunda 25 kilo gram ağırlığındaki yayın balığı vatandaşların ilgi odağı oldu.

 

Ağrı Vali Konağı Caddesinde bulunan Oruç Balıkçılıkta sergilenen yayın balığı ile ilgili olarak bilgi veren işyeri sahibi Ahmet Oruç, “Biz bu balığı Aras nehrinde yakaladık. Aras nehrinin dışında çok fazla görünmeyen bir balık türüdür. Pek bulunan bir balık değildir. Bu balık yaşam itibariyle çamurlu, bataklık alanı sever. Çok sık yakalanan bir balık türü değildir. Daha önce de bu büyüklükte ve bundan daha büyük balıklar yakalamıştık. Ama son iki yıldır bu büyüklükte bir balık yakalamadık. Bu getirdiğimiz balık 1 metre 55 santimetre boyunda olup, 25 kilo ağırlığındadır” dedi.

Oruç, balığın 3-4 gün daha sergileyeceklerini belirtti.

 

Yakalanan yayın balığıyla fotoğraf çektiren vatandaşlardan Kenan Yılmaz, “Ağrı’da daha önce bu büyüklükte bir balık görmedim. Balığı ilk gördüğümde şaşırmıştım. Televizyonlardan hep görüyorduk, büyük balıkları filan. İlk kez canlı olarak görüyorum” şeklinde konuştu.



Son Güncelleme: 22.02.2015 00:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.