07 Mayıs 2016 Cumartesi 20:41
AİÇÜ'de 'kadın temalı' sergi açıldı

 Patnos Cengiz Çıkrık Yatılı Bölge Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Nuray Bölükbaşı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde kadın temalı resim sergisi açtı.

Bölükbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversiteden bu yana hep sergi açma hayalinin olduğunu söyledi.

Sergide 35 eserin bulunduğunu anlatan Bölükbaşı, "Sergimiz kadın temalı. Kadının duruşu, sağlamlığı. Sadece birkaç tane Ağrı'ya has özellikler var. Pastel ve yağlı boya harmanlanmış bir çalışma." dedi.

Patnos'un kendisinde bıraktığı izleri fırçayla tuvale aktarmaya çalıştığını ifade eden Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"İlk başta sergiyi açmadan çok korktum. Çünkü bizde üniversite okurken sergi açanlar hakkında acımasız eleştiriler yapıyorduk. Buradaki öğrencilerden gelecek eleştirilere hazırdım. Çünkü bu üniversitenin öğrencisi değildim, buradan mezun olmadı ve öğretim görevlilerini tanımıyordum. Ancak sergi açılışından sonra öğrencilerin çok güzel tepkiler oldu. Öğretim görevlileri şahane şeyler söylediler, çok memnun kaldılar." 

Son Güncelleme: 09.05.2016 01:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.