26 Şubat 2015 Perşembe 13:25
ASP İl Müdürü Kılıç, STK'larla Biraraya Geldi

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç, ilde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

 

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıya ASP İl Müdürü İsmail Kılıç, Serhat Kalkınma Ajansı Ağrı Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Ceren Kurğa ile ilde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) katıldı. Sohbet havasında geçen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının sıkıntılarını ve isteklerini dinleyen ASP İl Müdürü Kılıç, Ağrı’da faaliyete geçirecekleri projeler hakkında STK’larla bilgi alışverişinde bulundu. Ağrı’da özel ilgi gruplarına yönelik (engelli bireyler, yaşlılar) projeler yaptıklarını ifade eden ASP İl Müdürü Kılıç, “Ağrı’da özel ilgi gruplarına yönelik birkaç proje hazırlıyoruz. Bu projelerimizi sizlerle de paylaşmak istedik. Sizlerinde görüşlerini alıp, projemizi daha da zenginleştirmek istiyoruz. Hazırlayacağımız projelerde, sivil toplum kuruluşlarımızın da bizimle ortak olarak çalışmaları bizim için önemli. Proje ortağı olarak birkaç sivil toplum kuruluşunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Projelerin nasıl hazırlanacağı ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı hakkında bilgi veren SERKA Ağrı Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Ceren Kurğa, TRA2 Bölgesi’nin yaşanabilirlik düzeyinin kamu kurumları ve sivil toplum önderliğinde sosyal kalkınma çalışmaları ile yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.  Kurğa, “Programın toplam bütçesi 4 milyon TL’nin üzerindedir. Kamu kurum ve kuruluşları, mahalli idareler ve 5355 Sayılı Kanun kapsamındaki mahalli idare birliklerine yönelik ilan edilen Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nın amacı; TRA2 Bölgesi’nde yaşam memnuniyet düzeyinin yükseltilerek bölge dışına göçün engellenmesine katkı sağlamaktır” dedi.

 

Toplantı projeler hakkında görüşlerin alınması ve soru cevap kısmıyla son buldu.




Son Güncelleme: 26.02.2015 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.