23 Kasım 2015 Pazartesi 12:43
Hakan Anak Tenis Milli Takımına Şeçildi

İlk uluslararası turnuvasına 8-14 Ekim'de KKTC'de katılan Anak, tenise ilişkin "zengin sporu" ön yargılarını da yıkmış oldu. 

Tenise nasıl başladığını ve gelecek hedeflerini tenise 5 yıl önce antrenörü Fırat Balkis'in yönlendirmesiyle başladığını söyledi. 

Bu spora ilk başladığı günden itibaren iyi dereceler elde ederek uluslararası turnuvalarda mücadele etmeyi hedeflediğini dile getiren milli tenisçi, "Hedefime ulaşmak için pes etmeden çok çalıştım. Şimdi milli takım hedefime ulaştım, şu anki hedefim ise ülkemi uluslararası turnuvalarda en iyi şekilde temsil etmek" dedi.

Hakan Anak, tenisle daha önceden tek tanışıklığının televizyonda yayınlanan maçlar olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Tenise başlamadan önce televizyonlarda izliyorduk. Oynamak istiyordum. Bunu başardım ve milli takıma kadar geldim. Milli takıma seçildiğim için çok mutluyum. Uzun süre oynamayı düşünüyorum. Gençler tenisi bilmiyor olabilirler. Tenis onlara yabancı bir branş gelebilir ama mutlaka bütün gençlerin tenis oynamalarını tavsiye ederim."

Teniste milli bir sporcu olarak çok iyi noktaya gelmek istediğini ve erkekler tenisinde dünyanın 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic'i örnek aldığını belirten Hakan, tenisteki iddiasını "En büyük hedefim dünyada ilk 100'e girmek ve tek rakibim Novak Djokovic" sözleriyle ifade etti.

hakan-anak-tenis-milli-takimina-secildi.jpg

- TTF Başkanı Durmuş: "Hakan, örnek oldu"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Hakan Anak'ın başarısından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Yaptıkları projeler sonucunda tenisin "zengin sporu olması" algısını değiştirdiklerini anlatan Durmuş, "Yola çıkış haritamız, Hakan gibi çocuklarımızın Türkiye'nin her yerinde olduğunu göstermekti. Zengin sporu, algısını kırmak istiyoruz. Türkiye'nin her yerinde böyle yetenekli oyuncularımız var. Hakan 5 yıl önce Ağrı'da yaptığımız kortlarda tenise başladı. Kesinlikle çok büyük azimle başarılı oldu. Çok örnek bir sporcu. Fakir bir aile çocuğunun milli takım düzeyine gelmesi çok anlamlı. Hakan, arkasından gelen sporculara destek ve örnek oldu" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

- "Gecekondudan tenis kortuna"

 

Tenis antrenörü Fırat Balkis ise her antrenörün hedefinin milli takıma sporcu vermek olduğunu ve bunun mutluluğunu yaşadığını belirtti.
 

Hakan'ı 5 yıl önce Ağrı Tenis Kulübü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Gecekondudan Tenis Kortuna" projesi kapsamında yapılan tarama çalışmalarında keşfettiklerini ifade eden Balkis, şunları kaydetti:

"Tarama çalışmasında yetenekli olanları alıp antrenmanlarımıza devam ettik. Hakan'da da iyi bir cevherin olduğunu gördüm. Bu cevheri bulduk, işledik ve milli takıma seçildi. Ağrı'da teniste ilk defa milli takıma sporcu vermenin gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Hakan gibi çok yetenekli çocuklar var. Hakan gibi olmak isteyenler de var ve biz bu yolda devam ediyoruz. Hakan'dan sonra gelecek olan bütün sporcular da inşallah milli takıma seçilirler ve ay yıldızlı bayrağı uluslararası arenada dalgalandırırlar."

 

Son Güncelleme: 23.11.2015 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.