31 Mart 2015 Salı 21:51
Kitap Okuma Etkinliğinde Elektrik Kesintisi

AĞRI - Ağrı'da Kütüphaneler Haftası programı kapsamındaki kitap okuma etkinliğinde elektrik kesintisi yaşandı.

Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kösedağ, burada yaptığı konuşmada, 51. Kütüphaneler Haftasının bu yıl "Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler" temasıyla kutlandığını anımsattı.

Ağrı'da 7 ilçeden 5'in de kütüphane olduğunu belirten Kösedağ, Tutak ve Diyadin ilçesinde yer yokluğundan dolayı kütüphane hizmeti verilemediğini belirtti.

Okuyucuların kütüphanedeki kitap okuma oranına da değinen Kösedağ, şöyle devam etti:

"Bir yılda 111 bin okuyucuya ulaşıyoruz. Bir yılda 9 bin 155 ödünç kitap veriyoruz. Kitabı alıp evine götürerek okuyan kişi sayısı ise 4 bin 925. Bunlardan 2 bin 600'ü kız, 2 bin 228 ise erkek öğrencilerden oluşuyor. Kız öğrenciler kitaplara biraz daha fazla ilgi gösteriyor. Kütüphanede bulamadığınız kitaplar konusunda görevli arkadaşlarımız sizlere yardımcı olacak. İsmini yazdırdığınız kitabı bulmak bizim yükümlüyüz. Yeni bir kütüphane hazırlığı içindeyiz.  Kültür ve Kongre Merkezi'nin üçüncü katında Sayın Valimizin talimatlarıyla ODTÜ, Marmara veya Hacetepe üniversitelerinde nasıl bir kütüphane varsa mayıs ayında Ağrı'da da onlara benzer bir kütüphaneye sahip olacağız."

Daha sonra, okumanın ve kütüphanelerin önemine dikkat çekmek için öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerle yapılan kitap okuma etkinliğinde, elektrik kesintisi yaşandı.

Bazı katılımcılar yaşanan elektrik kesintisinin ardından kitaplarını telefon ışıklarıyla okudu.

 

kitap-okuma-etkinliginde-elektrik-kesintisi.jpgkitap-okuma-etkinliginde-elektrik-kesintisi-001.jpgkitap-okuma-etkinliginde-elektrik-kesintisi-002.jpgkitap-okuma-etkinliginde-elektrik-kesintisi-003.jpg

Son Güncelleme: 31.03.2015 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.