23 Ekim 2017 Pazartesi 12:20
AĞÇED Öncülüğünde Binlerce Fidan Toprakla Buluştu

Yaklaşık yüz gönüllünün katıldığı ağaç dikim faaliyetinde etrafı tel örgülerle koruma altına alınmış, daha önce toprağının hazırlandığı yerleremevsim ve bölge koşullarına uyum gösteren ağaçlar dikildi.

Ağçed İzcilieri, üye ve gönüllülerinin yansıra Üniversite topluluklarından Bilinçli Gençler, Eczalık Kulübü, Tarihe Yolculuk Kulübü, Kritik Analitik Düşünme Kulübü ve Coğrafya Bölümü öğrencileri gibi çok sayıda üniversiteliöğrencelerin katılımı ile ağaçlar toprak ile buluşturuldu. Katılımcılara semaver çayı ve simit ikramı ile devam eden ağaç dikim işlemleri öncesinde ağaçların nasıl dikileceği katılımcılara verildi. Etkinlikte AĞÇED İzci Lideri Ebuzer Bayram “Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin”. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 184, 191) hadisini hatırlatarak ağaç dikmenin önemi ve gerekliliğinin altını çizdi.

Ağaç dikim işlemleri ardından Ağrı İtfaiye Müdürlüğü’nden bir araç ile gönüllüler ağaçlara can sularını da ulaştırarak faaliyeti tamamlamış oldular. Ağrı Orman işletme Müdürlüğü’nden yetkililerin de hazır bulunduğu ağaç dikme programı toplu resim çekme işleminin ardından son buldu.

ÇEKÜD Ağrı il temsilcisi Yusuf Doymaz , programa katılan tüm çevre gönüllülerine, ağaç ve yer temini konusunda kolaylık gösteren Ağrı Orman işletme Müdürlüğü yetkililerine ve can suyunu vermek için hazır bulunan İtfaiye Müdürlüğü’ne ayrıca teşekkür etti.

Son Güncelleme: 18.01.2018 07:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.