24 Kasım 2017 Cuma 14:01
Saim Alpaslan: Eğitim Ve Öğretimin Mimarları Öğretmenler

Eğitim Ve Öğretimin Mirarları Öğretmenler

       Eğitim; Öğrencilerin ruhi ve bedeni sağlıklarını ön planda tutan, ahlaklı bir fert ve toplumun hedefleriyle hareket eden, faklı düşüncelere daima saygı duyan, araştırmayı sorgulamayı vazgeçilmez kabul eden ve tam demokrasiyi benimseyen bir anlayış üzerinde inşa edilmesidir.

      Öğretmenler, geleceğimizin ve istikbalimizin mimarlarıdır. Öğretmenlerine hak ettikleri değeri vermeyen hiçbir toplumun, hiçbir milletin geleceği yoktur. Öğretmenlerimiz ve öğreticilerimiz farklı düşüncelere daima saygı duyan ve demokrasiye içtenlikle sahip çıkan nesiller yetiştirerek ülkemizin kalkınmasında öncü bir rol oynayacaklardır.

      Bunun için Devlet ve Millet olarak, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, çocuklarımızın zihin dünyasını biçimlendiren müfredata, kitaplara çok iyi sahip çıkmalıyız. Geçmişini çok iyi bilen bugününe çok iyi vakıf, geleceği için çok büyük hedefleri olan nesiller 2023  -  2053 ve 2071 vizyonlarının da teminatıdır.

      Geleceğin teminatı çocukların, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan velilerin ve ülkenin her köşesinde büyük fedakârlıklarla hizmet veren öğretmenlerin coşkusunu yürekten paylaştığımı bildir, okul öncesinden üniversiteye bütün öğrencilerin çağın gereklerine uygun eğitim almaları, teknolojik imkânları en yüksek seviyede kullanmaları ve eğitim fırsatlarından aynı derecede faydalanmalarına imkân sağlayan ve eğitim harcamalarını ülkenin geleceğine yönelik birer yatırım olarak nitelendiren Hükümetimize sonsuz teşekkür ediyorum.                       Çocuklarımıza bilgiyi öğreten ve insanlığın hizmetine sunan, geleceğin dünyasında söz sahibi olmaları için nesiller yetiştiren ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi için büyük önem arz eden öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Görevleri başında şehit olan Öğretmenlere de Allahtan rahmet diliyor ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

                                                                                                                                                      

Saim ALPASLAN ATSO VE ATSOP Ağrı Başkanı

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.