19 Eylül 2018 Çarşamba 12:17
Ağrı'da Öğrencilere Yetenek Taraması Testi Yapılıyor

Ağrı'da Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında tüm yurtta uygulamaya konulan 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin' bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri ile bir araya gelerek projenin 2.etabı hakkında bilgi verdi.

Budak yapmış olduğu açıklamada; Bu yıl hayata geçen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, 1 Ekim-1 Ocak 2019 tarihinde merkez ve ilçelerde ilkokul 3. sınıfa giden öğrencilere uzman antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde yapılmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 1.etabında 2 bin 585 öğrencimiz taramadan geçtiğini belirten Budak, bunlardan 391 öğrencinin seçildiğini söyledi. Budak, "Yapılan testler sonunda başarılı olan çocuklarımız yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda farklı spor branşlarına yönlendirilecekler. Siz değerli hocalarımız bu önemli projenin bilgilendirme toplantısına katılımları duyarlılıkları ve özverilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.