11 Ekim 2013 Cuma 00:00
250 AĞRI’LI GENÇ MALAZGİRT OVASINDA

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Malazgirt Zaferi’nin 942’inci yıl dönümü etkinliklerine 250 kişilik genç grup ile katılım sağladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil BUDAK yönetimindeki 250 kişilik genç grup sabahın erken saatlerinde Malazgirt’e gitmek üzere yola çıktı.

Programda açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç şu ifadelere yer verdi. “Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirmek için bir araya geldiklerini vurguladı. Kılıç, “942 sene önce bu ovada Kürt ile Türk’ün ortak kaderi yazıldı. O nedenle diyoruz ki Malazgirt 1071, kaderimiz bir. Allah kaderimizi bozmazın. O gün Sultan Alparslan ve ordusu aynı geleceği oluşturmak için kol kola oldular, omuz omuza oldular, sırtlarını birbirlerini verdiler. İhaneti asla akıllarından geçirmediler. Onun için 1071’de Malazgirt ordusunda bir ordu kendinden kat kat büyük bir orduyu dize getirdi” dedi.

Bu toprakların o günden beri öz vatanı, anayurdu, memleketi ve namusu olduğunu vurgulayan Kılıç, “Doğarken, hiçbirimize ‘anne dilin ne olsun’ diye sorulmadı. Anamızdan duyduğumuzun ilk ninninin dilinin takdiri bizde olmadı. Bizim elimizde olmayan farklılıklarımız için kavga etmeye değmez. Anaların gözyaşına, babaların yüreğinin yangın yerine dönüştürülmesine değmez. Türk’ün, Kürt’ün Arap’ın bir yazılan kaderine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Milletimiz ayağa katlığı için aramıza nifak sokmak isteyenler olacak. Ama biz onlara fırsat vermeyiz. Çünkü biz kardeşiz. Sadece Malazgirt’te değil Sarıkamış’ta donarken, Çanakkale’de omuz omuza savaşırken kardeştik. Eğer Malazgirt’te bu kapılar açılmasaydı, muhtemelen 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapıları açılmayacaktı. 9 Eylül’de düşman İzmir’den denize dökülemeyecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulamayacaktı. Malazgirt 1071, kaderimiz bir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin hedefinin 2071 olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, “1071’de almış olduğumuz kökleri 2071’e salıyoruz. Bunu bizler görmesek de bu meydanlarda Alparslan’ın torunları görecektir. Biz kimsenin aramıza nifak tohumu sokmasına izin vermeyiz. Ezilenlerin, kimyasal silahlara maruz kalanların bir duaya ihtiyacı varken biz birbirimize düşemeyiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından temsili Sultan Alparslan gazileri ile birlikte tören alanına giriş yaparak, Anadolu’nun anahtarını Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’a teslim etti.

Türkiye’nin değişik illerinden gelen 1071 Alpaslan’ın buluştuğu Malazgirt Zaferi kutlamaları, gün boyu devam etti. Ağrı Kafilesi programdan sonra yurda geri döndü.

 


 

 

 


Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.