11 Ekim 2013 Cuma 00:00
A İ Ç Ü Ensar Kulübünden Dinler arası Hangi Diyalog? Konferansı

A.İ.Ç.Ü Ensar Kulübü 22 Nisan pazartesi Nezahat Çeçen Konferans salonunda ‘Dinler arası Hangi Diyalog? ‘  programı gerçekleştirdi.

Programa A.İ.Ç.Ü Dinler  Tarihi Bölüm Hocası Doç.Dr.Kemal POLAT gerçekleştirdi. Programa ilgi yoğundu. Kemal POLAT, Dinler Arası Diyalogun Türkiye ve İslam âlemini yakından ilgilendiren ve ilgi çeken bir konu olduğunu vurgulayarak, Diyalog konusundaki 3 görüşün hâkim olduğunu vurguladı. Bu 3 grubunun yazılarından okuyan POLAT, Vatikan seyahetinden anlatarak konuşmaya sürdü.

Kemal POLAT; konuyu bilimsel olarak ele aldı. Karşıt olanlar niye karşıt, savunanlar niye savunuyor ve çekimserlerin niye çekimser olduğunu maddelerle ve konuyla alakalı makalelerle açıkladı. En son olarak POLAT şu temennide bulundu:  Önce Müslümanlar arasındaki diyalogun sağlanması gerekir. İnanlar kendi aralarında ayrımcılıktan kaçmalı ve önce bu toplumun insanlarıyla ilişkide bulunmalıdır dedi.

Programa soru – cevap bölümü ile devam edildi. Ardından Yrd.Doç.Dr. M.Salih GEÇİT HOCA , Doç.DR.Kemal POLAT’A Plaket takdim etti ve program sona erdi.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.