11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Ağrı Belediyesi Halk Oyunları Yarışmasında Türkiye 2.si oldu.

 

 

3. AKÇAY TÜRK HALK OYUNLARI YARIŞMASI YAPILDI.

 


 Belediyemiz halk oyunları ekibi ilk defa katıldığı Türkiye Belediyeler arası Halk Oyunları yarışmasında yarışmada Türkiye 2 cisi oldu
Türkiye’nin farklı illerinden toplam 31 halk oyunu ekibi katıldığı 3. Akçay türk halk oyunları yarışması yapıldı, iki ayrı kategoride yapılan yarışmada Ağrı Belediyesi Spor kulübü 2 olarak ilimize döndü.
         Akçay Belediyesi’nin ‘Yaza Merhaba 13. Yıl Kutlama Şenlikleri’ kapsamında 3. Akçay Türk Halk Oyunları Yarışması düzenlendi. Türkiye’nin farklı illerinden toplam 31 halk oyunu ekibi katıldığı ve iki ayrı kategoride yapılan yarışmada birincilikleri Akhisar Gençler Birliği ile Tekirdağ Belediyesi kazandı. Ağrı Belediyesi Spor kulübü Halk oyunları ekibi 2 ciliği kazandı.        
         Akçay Beldesi’nde geleneksel hale getirilen Akçay Türk Halk Oyunları Yarışması’nın üçüncüsü ‘Yaza Merhaba 13. Yıl Kutlama Şenlikleri’ kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Halk Oyunları yarışması, yarışmacı ekiplerin kordon boyundaki Sarıkız Parkı’ndan davul ve zurnalar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü ile başladı.
Şenliklere yoğun ilginin olduğu yarışmada çok sayıda davetli katıldı.

 


 Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun ev sahipliği yaptığı yarışmanın tecrübeli jürisi, sergilenen birbirinden farklı yöresel halk oyunlarını seçmekte zorlandı. Büyüklü küçüklü yarışmacı gruplar, oyunlarını hatasızca sergileyebilmek için jüri karşısında dakikalarca ter döktü. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren yarışmada, ekipler, izleyiciler tarafından büyük alkış topladı. Jürinin değerlendirmelerini ve dereceye giren ekipler açıklanırken nefesler tutuldu. Geleneksel Düzenlemesiz Dal ve Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorilerinde değerlendirtme yapıldı.
Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorisinde birinciliği Akhisar Gençler Birliği Gençlik ve Spor Kulübü kazandı. İkinciliği Ağrı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, üçüncülüğü Kastamonu Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu elde etti.
 Geleneksel Düzenlemeli Dal Kategorisinde Tekirdağ Belediyesi Gençlik ve Spor kulübü birinciliği elde ederken Soma Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Balıkesir Pamukçu Bengi Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu. En iyi kostüm ödülünü Bodrum Gülnur-Mehmet Danacı İlköğretim Okulu, en iyi müzik ödülünü Mersin Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü kazandı. Balıkesir Ferman Gençlik ve Spor Kulübü’de özel dostluk ödülüne layık görüldü. Dereceye giren tüm takımlara ödülleri Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, tarafından verildi. Yarışmada birincilere 2 bin 500, ikincilere  bin 750, üçüncülere  bin 500, en iyi kostüm, en müzik ve dostluk ödüllerine 500 TL para ödülü verildi. Ayrıca, tecrübeli jüri üyeleri ile değerlendirme heyetine Başkan İnceoğlu tarafından teşekkür plaketleri verildi.

 


Yarışmanın sonunda vatandaşlar ve Akçay Halk Oyunları Yarışması’na katılım gösteren tüm takımlar vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda halaylar çekip, halk oyunları oynadılar.
Yarışmadan Dönen Ağrı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Kafile Başkanı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Servet Arslan ile Halk oyunları Eğitmeni Necip Çiçek Belediye Başkanı Hasan Arslan'a makamında 2 cilik ödülünü taktim ettiler.
Belediye Başkanı Hasan Arslan kısa bir süre önce kurulan Belediye Halk oyunları topluluğunun ilk defa katıldığı yarışmada Türkiye 2 cisi olması bizleri mutlu etti, bundan sonraki çalışmalara ve yarışmalarda başarı için gereken yapılacaktır dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.