11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Ağrı belediyesinden Basına ve Kamuoyuna

 

Geçtiğimiz günlerde bazı haber sitelerinde yayına alınan ve dağıtımı yapılan bir haber konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan yaptığı yazılı açıklamada Belediyemizin yaptırmış olduğu Şehirler arası Otogara ait ihale 31/08/2010 tarihinde yapılmış ve ihaleye 5 istekli katılmıştır. İhale 4754 sayılı kanunun 19. maddesi uyarınca açık usulle yapılmıştır. İhaleyi kazanan firma ile 30/09/2010 tarihinde ise sözleşme yapılmıştır.
İhaleye ait keşif bedeli  4.958.293 TL ihale bedeli ise 2.595.000 TL olmuştur. % 48 gibi çok yüksek  olarak gerçekleşen tenzilat ile ihale uyarınca rekabet şartları sağlanmış ve Belediyemiz 2.363.293 TL tasarruf etmiş kamu yararı sağlanmıştır.
Yukarıda belirtildiği gibi açık usulle ve tamamen şeffaf olarak gerçekleşen ihalemizde herhangi bir firma lehine avantaj sağlanması söz konusu değildir.

İnşaatın başlamasına müteakip bölgemizin iklim ve coğrafi şartlarına uygun olarak proje değişiklikleri yapılmıştır. Yapılan proje ve beraberinde getirdiği imalat değişiklikleri sebebiyle yüklenici firmaya ek süre uzatımı verilmiştir.

23/11/2012 tarihinde yüklenici firma işi tamamlamış ve belediyemiz tarafından geçici kabul işlemleri yapılmıştır.
Yapılan geçici kabulün ardından binanın faaliyete geçmesi  kış aylarına rastlaması sebebiyle ertelenmiş ve açılışı mayıs ayına ertelenmiştir.
Ancak bina çatısının bazı kısımlarında akmalar olmuş dolayısıyla bina içinde boya zarar görmüştür. Yaşanan bu durum yüklenici firmaya iletilerek kusurlu yerlerin düzeltilmesi istenilmiş ve yüklenici firmaya ek süre verilmiştir.
Otogar binamızın inşaatı esnasında çökme yaşandığı ve binanın akıntılar sebebiyle çürüdüğü yönünde çıkan haberlerde yanlış olup, inşaat esnasında çöken bina değil iskeledir. Ayrıca binanın yapılış sistemi itibariyle çürümesi söz konusu değildir.
Otogar binamızın çatısındaki sorunların giderilmesi ve test çalışmaları devam etmekte olup ,yıllarca hiçbir sorunun yaşanmayacağı bir tesisin şehrimize kazandırılmasına çalışılmaktadır.

Otogar binası ve çevresini bir bütün olarak kabul etmemiz sebebiyle peyzaj düzenlemeleri ne de büyük önem verilmiş ve belediyemiz imkanları ile tamamlanmıştır.
Otogar binamızın çevre dolgusu ve peyzaj düzenlemeleri ile birlikte şu anki değeri 12 milyon TL’dir. 
Belediyemiz bu tesisi 3,5 milyon TL’ye mal etmiştir.
Böylesine kıt kaynaklarla yapmış olduğumuz eserlerimizin gururunu yaşamakla beraber otogar binamızı Ağustos ayı sonuna kadar açacağımızı belirtmek isteriz.

Kentimizde geçen yıl başladığımız asfalt çalışmaları ise büyük bir hızla devam etmektedir.  2012 ve 2013 yıllarında caddelerimizde asfalt çalışmalarımız devam etmektedir. 
2012 yılında yaptığımız Erzurum Caddesi, Üniversite yolu, Hani baba Caddesi (Kırık köprü – Çevre yolu arası ), Hastane yolu ve Eski Van Caddesi asfalt çalışmaları altyapı çalışmaları ile birlikte tamamlanmış bu yılda kaldırım, refüj ve aydınlatma çalışmaları devam etmektedir. 
Söz konusu bu yolların son kat asfaltın aşınma tabakası ise bu yıl yapılacaktır.
Bu yılki asfalt çalışmalarımız arasında ise Hani baba Caddesi (Adliye kavşağı – Kırık köprü arası ), Vali Konağı Caddesi ve Erzurum caddesi – Çevre yolu arası (süt fabrikası yolu ) bulunmaktadır. Bu yollarımızda alt yapıya ait zemin deneyleri yapılmıştır. Deneyler sonucunda zemin emniyet gerilmelerinin yüksek olduğu mevcut alt yapıyı sökmeye gerek olmadığı anlaşılmıştır.
Bu sebeple asfaltı oluşturan üç ana katmanın  (bitümlü temel, binder  ve aşınma )uygulanmasına karar verilmiştir (aşınma tabakasına henüz başlanmamıştır).

Kentimizin tüm önemli arterlerinin asfaltlanarak kaldırım, peyzaj ve aydınlatma ile birlikte çağdaş ve modern bir kent görünümünde yapmış olduğumuz çalışmalarımızın projesine uygun bilimsel özellikleri taşıyan çok önemli hizmetler olduğu inkar edilemez bir gerçektir.
Başkan Arslan; Bu konuda gereken bilgiler Kamuoyunun bilgilerine sunuyorum dedi.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.