11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Ağrı Belediyesinin Yeni Halihazır Haritaları Uçakla Çekildi

 

 

 

Ağrı Belediyesi gelişen Kent çevresiyle 5 bin hektar alanda yeni imar revizyonu Planı haritasını hazırlıyor,Yapılan revizyonla Kentin 20 yıllık ihtiyacını karşılayacak.

 

Ağrı Belediyesi Kentin gelişmesini hızlandırmak halkın imar problemlerinin çözümü ve Kentin 20 yıllık ihtiyaçlarını karşılamak için Ağrı Kent Merkezinin Halihazır haritalarını, jeolojik etütlerini ve imar planlarını yenileyecek.

 

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan Kent Merkezinde  “3000 Hektar’da Ağrı Merkezinde İlave ve Revizyon İmar Planlarının hazırlanması işi” Kapsamında Fotogrametrik Hâlihazır Haritaların Yapımı için, iş sahasında tesis edilen 75 adet C3 dereceli yer kontrol noktası ve 37 adet Ana Nivelman duvarı noktasının tesis edildiğini,

Ngs sans-serif; font-size: 13px;" />

 

Bu kapsamda Harita tespit Uçağı Ağrı Merkezin üzerinde uçuşlarını tamamladı. Kent Merkezi Üzerinde uçuşlarını tamamlayan Uçağın elde ettiği fotoğraflarla 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Hâlihazır Haritalar hazırlanacak. Hâlihazır Haritaların hazırlanmasına esas teknik büro işleri yapılmaktadır.

 

Ağrı Belediyesi Kentin gelişmesini hızlandırmak halkın imar problemlerinin çözümü ve Kentin 20 yıllık ihtiyaçlarını karşılamak için Ağrı Kent Merkezinin Halihazır haritalarını, jeolojik etütlerini ve imar planlarını yenileyerek,Yapılan çalışmalar hızlı ve çağın teknolojisi kullanılarak Uçakla fotoğrafları çekilerek Fotogrometrik yöntemle hazırlanıyor. İhaleyi alan firma işi 3 ay içerisinde tamamlayacak.

 

Başkan Arslan;"yapılan bu çalışmayla Kentin imar sorunları uzun vadeli çözülerek yakın zamanda hayata geçirilecektir" dedi.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.