24 Mayıs 2021 Pazartesi 23:09
Ağrı'da 2. Ulusal Foto Safari Yarışması Çekimleri Tamamlandı

Ağrı 2. Ulusal Foto Safari yarışması, fotoğraf çekimleri tamamlandı

Kentin yaşam ve doğal dokusunun belgelenmesi, tarihi dokusunun bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen Ağrı 2. Ulusal Foto Safari Fotoğraf Yarışmasında yarışmacılar çekimlerini tamamladı.
Ağrı Valiliği koordinasyonunda Ağrı Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Foton Derneği’nin katkılarıyla "Serhat Şehrinde Doğa ve İnsan" teması ile düzenlenen 2. Ulusal Foto Safari Fotoğraf Yarışmasında, çeşitli illerden gelen 45 fotoğraf tutkunu, Ağrı’nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerini fotoğrafladı.

Etkinliğin 2'nci gününde Ağrı’nın en önemli doğal güzelliklerinden biri ve Türkiye’nin en yüksek rakımlı gölü olan Balık Göl’ünde fotoğraf tutkunlarına Ağrı Valisi Osman Varol eşlik etti.

Etkinliğin ilk gününde Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshak Paşa Sarayı'nda fotoğrafçılarla bir araya gelen Vali Varol, Balık Gölü'nde de yarışmacıları yalnız bırakmadı.

Fotoğrafçılarla birlikte fotoğraf çeken Vali Varol burada yaptığı açıklamada, Ağrı’nın tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri ile önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve bu güzellikleri tanıtmak için böyle bir etkinliği düzenleme ihtiyacı duyduklarını belirtti.

"Çok önemli fotoğraf sanatçıları katıldılar"

'Potansiyelini Keşfet Ağrı' sloganı ile Ağrı’nın sahip olduğu turizm potansiyelini gün yüzüne çıkarmak amacı ile çalışmalar yaptıklarını dile getiren Vali Varol,

"Öncelikle ilimizin çok büyük bir potansiyelinin olduğunu ve bu potansiyeli her alanda ortaya çıkarmak içinde bir takım çalışmalar içerisindeyiz.  İlimizin özellikle tarihi, turistik ve doğal değerlerini de hem ülke insanına hem de dünya insanının beğenisine sunmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında bugün içerisinde yer aldığımız foto safari etkinliği de var. Aslında bu baharda başlayıp, sonbahar ve kış mevsimini de kapsayacak şekilde Doğubayazıt Kültür ve Sanat Etkinlikleri çatısı altında toplanacak bir etkinlik dizisinin başlangıcı.

Bu etkinliğimize çok ciddi bir başvuru oldu. Fakat salgın nedeni ile sayıyı kısıtlamak zorunda kaldık. Buna rağmen önemli bir sayıya ulaştık. Çok önemli fotoğraf sanatçıları katıldılar. Etkinlik gayet güzel bir şekilde yapıldı. Şu ana kadar herhangi bir sorun olmadı. Bu etkinliğin ilimize çok katkısı olacak. Bu kapsamda ben önemli çıktıları, önemli sonuçlarının olacağını düşünüyorum. Bu ikinci etkinliğimiz. Bundan sonraki yıllarda bunu sürekli hale getirip salgınında sona ermesi ile birlikte daha geniş katılımlarla yapmayı hedefliyoruz." dedi.

"Ağrı doğal güzellik açısından önemli bir şehir"

2. Ulusal Foto Safari Fotoğraf Yarışması jüri üyesi ve aynı zamanda Türkiye'nin önemli fotoğraf sanatçılarından Bünyamin Aygün ise kentin fotoğraf sanatı için keşfedilmemiş bir bir kent olduğunu kaydetti.

Bünyamin Aygün, "Biz fotoğraf çekmeyi dünyada en çok seven ikinci ulusuz. Japonlardan sonra en çok seven ikinci ulus olarak gösteriliriz. Dolayısıyla fotoğraf sanatına bu kadar önem verirken fotoğraf ile ilgili organizasyonların az olması gerçekten şaşırtıcıydı ama burada Ağrı Valiliğini tebrik etmek gerekiyor. Böyle bir organizasyonla Türkiye'nin dört bir yanından fotoğrafçıları burada buluşturdu." ifadelerini kullandı.

Aygün, "Aynı yerden iki yâda üç defa geçerseniz var olanı fark edemezsiniz yani estetik bir fotoğrafı, manzarayı fark edemezsiniz. Ama başka bir coğrafyadan farklı bir bakış açısı o estetik görüntüyü alır. Buda Türkiye geneli 40 fotoğrafçının buraya gelmesi anlamında çok önemli. Ağrı doğal güzellik açısından önemli bir şehir olmasına rağmen fotoğraf sanatı için keşfedilmemiş bakir bir kent. Ağrı’da Tendürek ve Ağrı Dağı’nın olması Ağrı’ya önemli bir hikaye sunuyor. Burada Türkiye’nin dört bir tarafından gelen fotoğrafçıların ben en iyi şekilde Ağrı’nın bu güzelliklerini yansıtacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Çekimleri tamamlanan Ağrı 2. Ulusal Foto Safari Fotoğraf Yarışmasında, derece alan fotoğraflar, jüri üyelerinin yaklaşık 520 fotoğraf arasından yapacağı değerlendirmeden sonra Pazartesi günü belli olacak.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.