21 Şubat 2018 Çarşamba 09:42
Ağrı'da Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Hassas Terazi Denetimi Yaptı

Ağrı Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Murat İBİK ile Ölçü ve Ayar memurları tarafından Ağrı İl merkezi ve İlçelerinde faaliyette bulunan avm, manav, kasap, pasta hane, eczane, kuyumcu ve marketlerde kullanılan teraziler denetlendi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müdür V. Murat İBİK; İlimizde faaliyette bulunan işyerlerinde kullanılan terazilerin 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında müracaatta bulunan esnafların elektronik terazileri ile ilgili olarak Yetkili Muayene Servisi tarafından yapılan muayene ve damgalama işlemleri yerinde görülerek söz konusu tartı aletlerinin doğru çalışıp çalışmadıkları denetlenerek kontrol edildi. Denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşılmadı.

İş yeri sahipleri terazilerinin muayene ve damgalanması hakkında bilgilendirilerek denetimlerin hem vatandaş hemde esnafı korumaya yönelik olduğu beyan edilerek, Mevzuatta belirtilen sorumlulukları yerine getirmeyen tartı aleti sahiplerine idari para cezası uygulanacağı belirtilerek, esnafımıza bu hususta gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapıldı.

İl Müdür V. Murat İBİK tarafından ilgili Kanunun 9. maddesinin (c) bendi gereğince vatandaşların maddi zarara uğramaması adına ani denetimlerin rutin olarak devam edeceğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.