11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI

Ağrı’da, İlköğretim Haftası düzenlenen bir törenle kutlandı.


2013-2014 eğitim öğretim yılı ve İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen tören programı sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması ile başladı. Daha sonra Alpaslan İlkokulu’nda devam eden törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, geçen yıldan bu taraf yapılan çalışmalar sonucunda özellikle kız çocuklarımızın okullulaşma oranları artırılmış ve erkek öğrencilere ulaştığını söyledi.

 


Diyadin ve Taşlıçay ilçelerinde ilk defa İmama Hatip Liseleri açıldığını,  Hamur ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli atıldığını belirten Başak,” Yine Ağrılı iş adamımız merhum Hayrettin Atmaca tarafından Kız İmam Hatip Lisesi’nin temeli atılmış, bir başka iş adamımız Şinasi Ünsal tarafından da İmam Hatip Lisesi’nin temeli atılacaktır.

 

Yine ilimizde ilk defa özel eğitim ihtiyacına sahip çocuklarımızın için özel eğitim ve uygulama okulumuz çok yakında hizmete başlayacaktır. Eğitim öğretim yılına başlarken, geleceğin teminatı çocukların, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerin ve büyük fedakarlıklarla, ilimizin her köşesinde hizmet veren öğretmenlerin heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşmaktayız.

 

Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirilebilmesi, teknolojik yeniliklerin onlar için ulaşılabilir olması ve hepsinin aynı şartlarda eğitim imkanlarından yararlanabilmesi için çalışıyoruz. Amacımız, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitiminden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen bireyler yetiştirebilmektir.

 

Nitelikli insan gücünün artmasının, bilgiyi üreten ve paylaşan nesiller yetiştirilmesinin, çocukların ve gençlerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirilebilmelerinin, ülkenin başarısı, gelişmesi ve ilerlemesi için büyük önem taşımaktadır. Kuşkusuz bu süreçte, çocuklarımız ve gençlerimizin ruhsal ve fiziksel sağlıklarının ön planda tutulduğu, araştırmaya, sorgulamaya açık, ezbercilikten uzak, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı, demokrasiye inanan, hoşgörülü ve ahlaklı bireyler yetiştirmeye yönelik bir eğitim anlayışı benimsenmelidir. Eğitime yatırım ülkenin parlak geleceğine yatırımdır.

 

Eğitime gönül vermiş Ağrılı hemşehrilerimizin ve sayın valimizin desteğiyle, eğitim alanında son yıllarda sevindirici gelişmeler meydana gelmekte, çalışmalar devlet-vatandaş işbirliğiyle bir seferberliğe dönüşmektedir. Bu vesileyle, eğitimin her kademesinde, Türkiye’nin geleceğini emanet ettiğimiz, sevgi, sabır ve özveriyle görevlerini yerine getiren öğretmenlerimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler şiir okurken, 8 sınıfı öğrencileri okula yeni başlayanlara çiçek verdi. Daha sonra öğrenciler  sınıflarda kitaplar dağıtılmasının ardından program sona erdi. Törene Vali Yardımcısı Ercan Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Erim, Ali Osman Karaköse, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

 


 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.