11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI DA KCK OPERASYONU

İl Emniyet Müdürlüğümüzce, Doğubayazıt ve Ağrı Cumhuriyet Başsavcılıklarıyla kurulan koordine doğrultusunda bölücü terör örgütünün kent meclisi yapılanmasını deşifre etmek, terör örgütünün finansmanını engellemek, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik yapılacak eylemleri engellemek amacıyla İlimiz Merkez, Doğubayazıt, Diyadin ve Tutak ilçeleri ile İlimizdeki faaliyetleri koordine eden İstanbul, Muş, İzmir, Diyarbakır ve Adana illerinde bulunan şüphelilere yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda belirlenen 19 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 

 

 

Ayrıca söz konusu bölücü terör örgütüne finans sağladığı gerekçesiyle Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığıyla yapılan koordine ile Doğubayazıt Belediye Başkanlığında arama yapılmış, dijital materyallere ve ilgili evraklara el konulmuştur.

 

 

 

 

Yakalanan  İ.Ö. – H.Ö. – M.K. – M.Ö. – N.Ç. – M.Ş.H. – İ.B. – L.B. – Y.K. – E.A. – M.B. – S.B. – N.P. – M.A. – H.K. – Y.K. – K.P. – V.B. ve G.K. isimli şahıslar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde yapılan soruşturmanın ardından adli mercilere sevk edilmişlerdir.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.