11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI DA MASALLARLA BÜYÜYORUZ YARIŞMASI FİNALİ

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından1.2. ve 3. sınıflara yönelik hazırlanan İlköğretimOkulları arası “Masallarla Büyüyoruz” yarışması finali yapıldı.

 

 

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmaya grupelemelerinden sonra finale kalan 6 okulun minik öğrencileri katıldı. Minik öğrencilerin sahne performansı göz doldururken, yarışma sonunda İstiklal İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Nur Çoker birinci, İsmet Ömeroğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Semanur Oğur ikinci, Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Nur Canpolat üçüncü oldu.

 

 

Ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, “Masallarda her insanı ilgilendiren evrensel değerler ve konular anlatılır. Özellikle çocuklara doğruluk, dürüstlük, iyilik, güzellik, ahlâklı olmak, erdemli olmak, yardımseverlik gibi duygular verilmek istenir.” dedi. Masalların muhtevası itibariyle özellikle çocuğun dünyasına hitap eden bir edebi tür olduğunu ifade eden Başak, ilgenelinde İlköğretim1, 2 ve 3 sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirme, kitap okumaktan zevk alma, kitaplardan birtakım bilgileri öğrenme, farklı konulara ilgi duyma, gerçek yaşam ile hayal dünyası arasında anlamlı bağlantılar kurma gibi pek çok kazanıma hizmet etme fikrinden hareketle bu etkinlikplanlandı. Aynı zamanda Okuyan Ağrı projesine katkı sunacağı düşüncesi bu etkinliği hazırlamadaki etkili nedenlerden biri olduğunu kaydetti. Başak, yarışma amacının okuduğunu anlayan ve anladığını yorumlayan bireyler yetiştirmek.

 

Betvole -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px;"> 

 

Topluluk önünde konuşma yeteneği kazandırarak özgüven geliştirmek. Sosyal faaliyetlere katılarak öğrencilerimizin sosyalleşmelerini sağlamak, bir metnin anlatımında beden dilini doğru kullanarak vurgu ve tonlama yapma yeteneğini geliştirebilmek olduğunu, bu etkinliğimizin sonunda çocuklarımızın ileriki yaşamlarında masallara dair güzel anılar oluşmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu. Etkinlik sonunda katkı sağlayan öğrenci, öğretmen, idareci komisyon ve jüri üyeleri ile birlikte AR-GE Birimine teşekkürlerini sunan Başak, bu yarışmanın geleneksel hale gelmesi temennisinde bulundu.

 

 

 

Dereceye giren minik öğrencilere Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak tarafından Dizüstü Bilgisayar, bisiklet, dijital fotoğraf makinesi, saatgibi hediyeler verildi. Yarışmayı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetimleri Başkanı Murat Yiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Taştan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İshak Hasanoğlu, okul müdürleri, öğretmen, veli ve öğrenciler izledi.

 


 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.