11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI DA MİNİK ÇOCUKTAN AKÜLÜ BİSİKLET

Ağrı’da okul tatilini babasına yardım etmek amacıyla motosiklet atölyesinde geçiren 10 yaşındaki Yusuf Demirkaya, kendi imkanlarıyla akülü bisiklet yaptı.

Bahçelievler Mahallesi Eski Karakol Caddesi’ndeki bir motosiklet atolyesinde babasına yardım etmek amacıyla çalışan 5. sınıf öğrencisi Yusuf Demirkaya, “Babama yardım etmek için atölyede çalışmaya geldim. Onu, motor tamir ederken dikkatlice izliyordum.

 

Babamın çalışmalarından esinlenerek bende kendim kablo, akü, ledler gibi ekipmanları bisikletime ekledim. Bisikletimi bu hale getirmem 1 ay sürdü. Yaparken babam dahi kimseden yardım almadım. Tek başıma yaptım. Çevremdeki insanlar bisikletimi kendim yaptığıma ilk başlarda inanmadılar.

 

Daha sonra ise herkes benim yaptığıma inandı. Bisikletim tek sorunu aküsü yetmiyor. Ama onu da en kısa sürede yapacağım. Büyüdüğüm de makine mühendisi olmak istiyorum” dedi.Atölye sahibi baba Veysel Demirkaya (40), 25 yıldır motosiklet tamiri yaptığını belirterek, “Bu yaz oğlum yanıma yardım amacıyla geldi.

 

İlk başlarda istemedim, ancak elinin bu işe yatkın olduğunu gördüğümde gelmesine izin verdim. Okullar açıldığında tekrar okula göndereceğim. Okuyup iyi yerlere gelmesini istiyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.