11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİM SEKRETERİNİN DARP EDİLDİĞİ İDDİASI

Ağrı Devlet Hastanesi Başhekim Sekreteri olarak görev yapan Necmettin Ünsal isimli sağlık personelinin, bir hasta yakını tarafından darp edildiği iddiasına ilişkin açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık - Sen) Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, ''Bu olaylar artık canımıza tak etmiş, bıçak kemiğe dayanmıştır''dedi.

 

Sağlık personeli Necmettin Ünsal'ın sabah saatlerinde Ağrı Devlet Hastanesi'nde bir hasta yakını tarafından dövüldüğü iddia edilmesi üzerine Sağlık - Sen Ağrı Şubesi ile SES Ağrı Şubesine bağlı üye doktor ve sağlık çalışanları hastane önünde bir araya gelerek, ayrı ayrı basın açıklaması yaptılar.

 

 İlk açıklamayı yapan Sağlık - Sen Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, bugün yine bir sağlık personelinin maruz kaldığı insanlık dışı bir şiddet olayına maalesef tanıklık ettiklerini belirterek, ''Bir vatandaş Başhekim sekreterine hakaret ederek darp etmiştir. Bu olaylar artık canımıza tak etmiş, bıçak kemiğe dayanmıştır. Bugün burada ''sağlıkta şiddete hayır'' diyerek öğleden sonra iş bırakma eylemini başlatıyor, bütün çalışanlarımızı ve insanlığı buraya davet ediyoruz. Valimizi, Sağlık Bakanımızı ve hükümeti insanı yaşatma savaşı veren sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz''diye konuştu.

 

Daha iyi sağlık hizmeti vermek adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Mağal, açıklamasında şunları söyledi: ''Sağlık - Sen olarak, her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken, şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi Sağlık Bakanlığı bu konuya proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilmelidir. Bundan sonra yaşanacak bu olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamalar acil olarak hayata geçirilmelidir. Toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olaylar için gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Ülke insanımız için 7 gün 24 saat kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır. Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır''

 

 SES Ağrı Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fecri Çarboğa ise sağlık emekçilerine şiddetin önlenmesi için yıllardır çaba harcadıklarını ifade ederek, yıllardır birbiriyle çok yakından ilişkili 4 ana taleplerinin, iş güvencesi, gelir güvencesi, can güvencesi, mesleki bağımsızlık olarak dile getirdiklerini söyledi.

 

Çarboğa, ne yazık ki bu durumun ciddiyetini yıllardır hükümete, Sağlık Bakanlığı'na kabul ettiremediklerini belirterek, ''O nedenle de çözüm adına arzu edilen bir yol alamadık. Sağlık alanında şiddet sorununun bütünüyle çözümü zaman istemekte, uzun soluklu bir mücadeleyi gerektirmektedir. En başta da hükümetin, Sağlık Bakanlığı'nın gereğini yapması çok önem taşımaktadır''dedi.Konuşmaların ardından sendika üyeleri, hastane önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.