11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MADDE BAĞIMLIĞI KONUSUNDA UYARIYOR

 

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü gençler arasında artarak yaygınlaşan madde bağımlılığına karşı uyarıyor.


Madde Kullanımı İle Mücadele Büro Amirliği’ne bağlı ekipler gençleri bilinçli olmaya davet ediyor. İl Emniyet Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Madde bağımlılığı, vücudun bir ya da birden çok işlevini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar görüldüğü halde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasıdır. Tüm ergenlerin uyuşturucu madde kullanma riski vardır. ancak risk grubunda yer alan ergenlerin ortak özellikleri; ani tepkiler verme, akranlarından aşırı etkilenme, her şeyi reddetme, davranış bozukluğu, asi davranışlara sahip olma veya saldırganlık, çabuk heyecanlanma, içe dönüklük, fazla itaatkârlık bulunmaktadır.” denildi.


Bağımlılığın tedavi edilebileceği vurgusu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu maddeleri kullanan kişilerin tedavisi; kişiye, kullanılan maddenin cinsine ve kullanım süresine göre değişmektedir. 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu gereği, 01.01.2012 tarihi itibariyle (3816 sayılı kanuna istinaden) ödeme gücü olmayan vatandaşların da genel sağlık sigortası kapsamına alınması ile mevcut durumda Türkiye nüfusunun %98’inin sağlık yardımları sosyal güvenlik kurumu tarafından sağlanmaktadır.

 

Genel sağlık sigortası kapsamındaki kişilerin sosyal güvenlik kurumu ile sözleşmeli sağlık hizmet sunucularında madde bağımlılığına yönelik ayaktan ve yatarak tedavi giderleri ile tedaviye yönelik ilaç ve tıbbi malzeme giderleri, finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri içinde yer almaktadır. Bu kapsamda amatem’lerde tedavi gören genel sağlık sigortalısı kişilerin giderleri, sosyal güvenlik kurumunca karşılanmaktadır.”

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.