11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI HALK EĞİTİM MERKEZİ 2011-2012 YILI YILSONU SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin, bir yıllık çalışmalarını tanıtmak amacıyla düzenlediği yılsonu sergisi, törenle açıldı.

 

Sergi öncesi açılış konuşması Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Ebru Bastem’in sunumu ile başladı, Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Sergi Öncesinde Ağrı Halk Eğitim Müdürü Metin Karakoç’un konuşması ile devam etti.


Karakoç; "2011 Eylül- 2012 Haziran döneminde 187 ayrı kurs açıldığını, Bu kursların 27’si Sos yo kültürel, 59’u okuma ve yazma, 14’ü halk oyunları, 87 si mesleki alanda olmak üzere 187 kurs açılmış olup Bu kurslara toplam 5 bin 628 kursiyerin halk eğitim merkezinden sertifika almaya hak kazandı.



Ağrı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Karakoç, " Merkez Halk Eğitim kursları 2011-2012 yılı eğitim dönemi sona ermekle birlikte sos yo kültürel kurslar yanında (bağlama gitar İngilizce bilgisayar Arapça Osmanlı Türkçesi ) ile İş-Kurun desteklediği bazı mesleki kurslar (halıcılık, el sanatları, yerel çorapçılık, iş makineleri operatörlüğü) kursları devam edecektir.

 


Ayrıca okuma kursları köyler dâhil aralıksız devam ettirilecektir. Bu yılki kursları sonunda sergide ebru, tezhip ve resim kurslarının eserlerinde ilk defa sergilenerek takdir ve beğeni topladığını, Bilindiği gibi Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumumuz; örgün eğitimin dışına çıkmış, okuma imkânı bulamamış ve bu yüzden bir mesleğe girememiş insanımızı her açıdan yetiştirmeyi amaçlayan bir kurumdur. Özellikle okuma ve Yazma kurslarının yanında Ceza ve Tevkif evinde de çeşitli kurslar açılmıştır dedi.

 


Açılış Öncesinde Halk Eğitim Merkezinin ana sınıf öğrencileri bir gösteri yaptılar, Gösteri sonrası ana sınıf öğrencilere Vali Ali Yerlikaya tarafından yılsonu karnesi verildi.

 


Yılsonu sergisi öncesinde mesleki kursta dereceye giren kursiyerlere Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Özkan Demirel ve Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak tarafından sertifikaları taktim edildi.

 


Halk Eğitim Merkezi sergi salonu önünde HEM halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından serginin kurdelesi Vali Eşi Hatice Nur Yerlikaya ve beraberindeki heyet tarafından kesilerek sergi gezildi.

 


Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Eşi Hatice Nur Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ve Eşi Melda Başak ile bayanlar tarafından açılışı gerçekleştirilen yılsonu sergisinin pastası kesilmesinin ardından bitmiş olan halı ve kilimlerin kesimi yapıldı. Açılışına çok sayıda vatandaş katıldı.

 


Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.