11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 125 ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ YAPTI

 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Avrupa, Orta Asya ve Balkanlar ile yurt içinden 125 üniversite ile akademisyen, öğrenci ve idari personel değişim protokolü ve ikili mutabakat imzaladı.
Beş yıllık bir geçmişi bulunan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin fiziki yapılaşma, akademik gelişim ve araştırma anlamında iyi bir konumda olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, yeni gelen öğrencilerle birlikte öğrenci sayısının 12 bine yaklaştığını, bu rakamın ise yeni kurulan bir üniversite için çok iyi bir rakam olduğunu söyledi.
Altı fakülte, 2 enstitü, 6 yüksekokulu ve 6 meslek yüksekokulunun bulunduğu Üniversitede, enstitülerde yüksek lisans ve doktora programlarının devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. ASLAN, fiziki ve akademik gelişimdeki hızlı gelişime paralel olarak çeşitli ülkelerdeki üniversiteler ile de işbirliği anlaşmaları yaptıklarını dile getirdi.
Prof. Dr. ASLAN, “Avrupa’daki 13 ülkeden 41, Mevlana Değişim Programı kapsamında 5 ülkeden 6, Orta Asya ve Kafkasya’dan 8 ülkedeki üniversitelerin yanı sıra Farabi Değişim Programı kapsamında yurt içinden 78 üniversite ile değişim protokolü ve ikili mutabakatlar imzaladık. Bu kapsamda öğrencilerimiz, ERASMUS, Mevlana ve Farabi Değişim Programları ile yurt içi ve dışındaki üniversitelerde eğitim alıp, farklı yerleri de görme imkanına kavuşuyorlar” diye konuştu.

 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Avrupa, Orta Asya ve Balkanlar ile yurt içinden 125 üniversite ile akademisyen, öğrenci ve idari personel değişim protokolü ve ikili mutabakat imzaladı.


Beş yıllık bir geçmişi bulunan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin fiziki yapılaşma, akademik gelişim ve araştırma anlamında iyi bir konumda olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, yeni gelen öğrencilerle birlikte öğrenci sayısının 12 bine yaklaştığını, bu rakamın ise yeni kurulan bir üniversite için çok iyi bir rakam olduğunu söyledi. Altı fakülte, 2 enstitü, 6 yüksekokulu ve 6 meslek yüksekokulunun bulunduğu Üniversitede, enstitülerde yüksek lisans ve doktora programlarının devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. ASLAN, fiziki ve akademik gelişimdeki hızlı gelişime paralel olarak çeşitli ülkelerdeki üniversiteler ile de işbirliği anlaşmaları yaptıklarını dile getirdi.


Prof. Dr. ASLAN, “Avrupa’daki 13 ülkeden 41, Mevlana Değişim Programı kapsamında 5 ülkeden 6, Orta Asya ve Kafkasya’dan 8 ülkedeki üniversitelerin yanı sıra Farabi Değişim Programı kapsamında yurt içinden 78 üniversite ile değişim protokolü ve ikili mutabakatlar imzaladık.


Bu kapsamda öğrencilerimiz, ERASMUS, Mevlana ve Farabi Değişim Programları ile yurt içi ve dışındaki üniversitelerde eğitim alıp, farklı yerleri de görme imkanına kavuşuyorlar” diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.