11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ NDEN KÖY OKULLARINA OYUNCAK

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve İbrahim Çeçen Vakfı’nın katkılarıyla köy okullarının ortak kullanımına verilmek üzere bisiklet, futbol topu ve flüt, 9 köy okulunda eğitim - öğretim gören öğrencilere hediye edildi.

 

Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Çiftepınar, Yazılı, Murathan, Karasu, Hıdır, Yoncalı, Yığıntepe, Taştekne ve Aşkale köylerine, “Benim Okulumun Bir Bisikleti ve Bir Futbol Topu Var” projesiyle yardım yaptı. Her okula birer tane olmak üzere 9 bisiklet İbrahim Çeçen Vakfı tarafından alınırken, 9 futbol topu ve 9 flüt de öğrenciler tarafından alındı.

 

Eğitim Fakültesi binası önünde gerçekleştirilen törene, Dekan Prof. Dr. Kazım KÖKTEKİN, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Müzahir KILIÇ, Yrd. Doç. Dr. Zübeyir SALTUKLU, köy okullarından gelen öğrenci ve öğretmenler ile fakülte öğrencileri katıldı. Törende konuşan Dekan Prof. Dr. KÖKTEKİN, “Fakültemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zübeyir SALTUKLU’nun şahsında bu projeye katkısı olan herkesi kutluyorum. Çocukları sevindirirken derslerine çalışmaları konusunda daha fazla motive etmek, başarıyı da beraberinde getirecektir” dedi.

 

Projenin Türkiye’de ilk olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Zübeyir SALTUKLU, “Çam sakızı çoban armağanı olan bu hediyeler, köylerdeki okulların demirbaş defterine kaydedilerek tüm öğrencilerin ortak kullanımına sunulacak. Projeyle bisikleti, topu ve flütü olmayan öğrencilerin bu hediyelerden yararlanmasını hedefliyoruz. Bu hediyenin bir başka amacı da dersini yapan, davranışını düzelten öğrenciye ödül olarak daha çok bisiklete bineceği mesajını vererek başarının ödüllendirilmesidir. Bisiklet, çocukta kendine güven, denge, sosyal paylaşım, eşyaya sahiplenme ve koruma bilincini de geliştirecektir. Sosyal sorumluluk taşıyan öğrencilerimize ve İbrahim Çeçen Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Konuşmalar sonrası, bisiklet, futbol topu ve flütler, öğrencilere hediye edildi.

 


 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.