11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNDE EBRU SERGİSİ

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde Sosyal Destek Programı (SODES) bünyesinde yürütülen ‘Ağrılıları Ebru Sanatı İle Buluşturuyoruz’ projesine katılan kursiyerlerin yaptığı  Ebru eserleri, düzenlenen sergide sergilendi.

 

Merkezi Yemekhane ve Kafeteryada düzenlenen serginin açılışına, Rektör Prof. Dr. İrfan  ASLAN, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Telat YANIK, Prof. Dr. Fahri BAYIROĞLU, Prof. Dr. Mehmet BİBER, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet YALÇIN, akademisyenler  ve öğrenciler katıldı.

 

Öğrenciler ile öğretmenlerin katıldığı kursta, Türk İslam Sanatlarından biri olan Ebru  sanatının yapımı için tekne hazırlama, kitre yapımı, boya hazırlama ve tüm Ebru çeşitleri  kursiyerlere öğretildi. Proje ile kentteki kültürel ve sanatsal faaliyetlerin geliştirilmesine katkı sağlanırken, özellikle çocuk ve gençlerin yeteneklerini açığa çıkarmalarına imkan sağlandı.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.