11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI KÜLTÜR DERNEĞİNDEN  İL KÜLTÜR VE TÜRİZİM MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

 

Ağrı Kültür ve  Yardımlaşma Derneği  (AKYAD)  Başkanı  Mehmet  İzci  ile yönetim kurul üyeleri Cemil Baysal ve  Salahattin Demirci Turizm Haftası  dolayısıyla  İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut’u makamında ziyaret ettiler.
İzci  burada yaptığı konuşmada,  bir ilin ekonomik  olarak kalkınmasının önemi kadar  Kültür ve turizm alanında da kalkınmanın şart olduğunu  ifade ederek,  İl Turizm müdür Muhsin Bulut’un göreve gelmesiyle beraber Ağrı’da  kültür ve turizmin anlam bulduğunu söyledi.

Ağrı’da artık kültür ve turizm alanında  farkındalık yaratıldığını belirten izci şunları kaydetti“İl Müdrümüz sayın Muhsin bulut’un  göreve gelmesiyle  birlikte Ağrı’nın  sahip olduğu tarih güzellikler gün yüzüne çıkmaya başladı. Muhsin fearbet.org bey  yine  dernek olarak Ehmedê Xani ‘yi Anlama ve Yaşatma  Etkinliklerimize maddi ve manevi olarak destek oldu.  İlimizin dengbıjlık sanatına ve evdalı-zeynıkı’ye sahip çıkmaktadır.  ilimizin bu değerli  mirasının çok daha iyi tanıtılması gerekiyor.  Ağrı’da  mutlaka bir müzenin açılması ve bu tarih zenginliklerimizin tanıtılması gerekiyor.”
Bulut ise,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti  dile  getirerek,  Kültür ve Turizminin tanıtılmasında kendilerine çok iş düştüğü kadar ilde bulunan  STK’ların da imkanları dahilinde gayret göstermeleri gerektirdiğini  söyledi.
AKYAD’ın Ağrı’nın tanıtılmasında büyük rol aldığını ifa

de eden Bulut şöyle devam etti:“AKYAD,  ilimizin Kültür, sanat ve Turizminin tanıtılmasında büyük çaba sarf ediyor. ilimizin Kültürel Mirası olan Ehmedê Xani , Evdalê Zeynıkı  ve Dengbıjlık sanatına yönelik Yaptığı Etkinliklerle ilimizin tanıtılmasında çok önemli ve faydalı bir dernektir. İl müdürlüğü olarak Akyad’ın çalışmalarını büyük beğeni ile izliyorum.  Dengbıjlik sanatında ilimizin çok önemli bir yeri var ve bu farklılığımızın çok yerlere getirmemiz gerekir. İlimize müze kazandırmak için müdürlük olarak önemli girişimlerde bulunduk inşallah iyi bir sonuç alırız. Ayrıca Patnos Kot tepe,  gırık tepe,  Sadaklı hoyuğunda, pire batta, toprakkalede Urartu dönemi veya öncesine ait ve en önemli ilimizin Kültürel değerlerinin gün yüzüne çıkarılması için bilimsel kazıların yapılması gerekmektedir.  Ancak kazıların uzun vadeli ve sonuç vermesi için Üniversitemizin bünyesinde Arkeolojik bölümüne öğretim görevlisi ve öğrenci alınmalı ve bu bulum faaliyetlerine başlamalıdır.”

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.