11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI MİLLİ EĞİTİM İN İKNA HEYETİ İKİ AYDA 814 ENGELLİ ÇOCUĞU EĞİTİME KAZANDIRDI

İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ve ekibi son iki ay içinde çok önemli bir başarıya imza attı. İdareciler ve öğretmenler tarafından oluşturulan ikna heyeti çeşitli nedenlerle eğitim hayatını terk eden 814 engelli çocuğu yeniden okula kazandırmayı başardı.

 



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’ün himayelerinde yürütülen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası Ağrı’da başarıyla yürütülüyor. Vali Ali Yerlikaya’nın talimat ve destekleriyle İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak tarafından oluşturulan ikna heyeti köy ve mahalleleri gezerek, eğitim hayatlarını yarıda bırakan engelli çocukların ailelerine ulaştı.



Başta ekonomik nedenler olmak üzere çocuklarını okula göndermeyen aileler ile görüşülerek ikna eden Başak ve ekibi son bir ay içinde tam 814 engelli çocuğun yeniden okula kazandırılmasını sağladı.

 

EVDE EĞİTİM DE OLACAK


Engelli çocukların yeniden okullu olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, “Ağrı ve bağlı 7 ilçede kapı kapı dolaştık. Önceden tespit ettiğimiz 1161 engelli çocuğumuzun aileleriyle görüştük ve 814 yavrumuzu yeniden eğitime ve öğretim hayatına kazandırdık. Şu an çocuklarımız okullarına devam etmektedir. Engelleri ağır olan 347öğrencimiz için de evde eğitim çalışması yapacağız” dedi.

 


 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.