11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRI YILDIZLARINI ARIYOR PROJESİ START ALDI

Kalkınma Bakanlığı SODES Programı tarafından desteklenen ve Ağrı Valiliği tarafından finanse edilen “ Ağrı Yıldızlarını Arıyor” isimli projenin açılışı Vali yardımcısı Murat Güven tarafından yapıldı.


Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından uygulanan projenin açılışına Ağrı Vali Yardımcısı Murat Güven, ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, Futbol İl Temsilcisi Aslan Tayhan, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aleattin Aslan, İYAD Başkanı Nihat Aydın, İl Hakem Kurulu Başkanı Metin Alıcıaslan, Askf Yöneticileri, Kulüp Başkanları ve sporcu velileri katıldı.


Açılış kurdelasını ASKF Başkanı Erkan Kösedağ ile birlikte kesen Vali Yardımcısı Murat Güven, yaptığı konuşmada “ Devletin sağladığı imkanların böyle güzel ve kalıcı tesislerde kullanılması bizleri mutlu ediyor. Bu tesislerde 100 sporcu 3 yıl boyunca hem bir eğitim alacak, hemde boş vakitlerini geçirebilecekleri bir sosyal ortama kavuşacak.  ASKF nin çabasını takdir ediyorum. Ağrı Valiliği olarak ilimize böyle kalıcı eserlerin yapılması için gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. ” dedi.


Sporculara malzeme dağıtan Murat Güven, hatıra fotoğrafı çektirerek, sporcu velileri ile birlikte bir süre sohbet etti.  Murat Güven’e tesislerin açılışından dolayı plaket takdim edildi.


Proje hakkında bilgi veren Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ;” Bu gün burada açılışını yapmış olduğumuz halısaha tesislerinde her yıl yeni 100 minik yavrumuz futbol eğitimi alacak. Bu projenin sonunda yaklaşık 500 çocuk eğitim almış olacak. Sporcuların malzemeleri ilk yıl proje bütçesinden ikinci ve sonraki yıllar federasyon bütçesinden karşılanacak. Benzer bir projede Ağrı Belediyesi tarafından uygulanacak. 

Her iki projede de temel hedef hem çocuklarımıza futbol eğitimi vermek hemde çocuklarımıza sosyal ortamlar hazırlamaktır. Bu projeye verdiği destekten dolayı Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’ya teşekkür ediyorum.” dedi.


 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.