27 Mart 2019 Çarşamba 20:31
Ağrı’da Aday Hakem Eğitimi Yapıldı

Ağrı’da Aday Hakem Eğitimi Yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu onayıyla Ağrı ilinde Ağrı İl Hakem Kurulu tarafından aday hakem eğitimi yapıldı.

9 gün süren futbol aday hakem eğitime 150 kişi başvuru yaptı. Eğitimi başvuru yapan 150 kişiden 120 kişi eğitimi başarı ile tamamladı. Eğitimin 8 günü Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğü Kongre salonunda futbol oyun kuralları ve 1 günde Ağrı Sentetik Amatör sahasında, saha uygulaması ile yapıldı. Eğitim Ağrı İl Hakem Kurulu Başkanı ve İl eğitimcisi Erdinç GÜNEŞ tarafından yapıldı. Verilen eğitimlerin ardından yapılan sınavda başarılı olan 120 kişi daha sonra eğitmenler ve hakemler tarafından bayrak ve saha içi çalışması yapıldı.

Eğitimle ilgili açıklama yapan İl Hakem Kurulu Başkanı Erdinç GÜNEŞ, “İlimizde Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından aday hakem eğitimi kursu açıldı. Eğitimize 150 kişi başvuru yaptı. Bu arkadaşlarımızdan 120 kişi eğitimi başarı ile tamamlayarak aday hakem oldu.

İlimiz ve Türk hakemliği için hayırlı olsun. Bizim temel hedefimiz ilimizde bir hakemlik lokomotifi oluşturmak. İlimizde hakem sayımızı aday hakem eğitimleriyle üst seviyelere çektik. Hakem kurulu olarak bizler bireysel deneyimlerimizi ve tecrübelerimizi genç arkadaşlara aktararak, kuruldaki arkadaşlarımızla beraber genç arkadaşlarımızı en iyi şekilde eğiterek ilimize kaliteli, üst liglerde maç yönetecek hakemler yetiştireceğiz. İnşallah bu genç kardeşlerimizi ileride Süper Lig de ve uluslararası müsabakaları yönetirken görür gurur duyarız” dedi.

150 kişinin başvurduğu Aday Hakem eğitiminde başarılı olan 120 kişi Aday hakem olarak görev yapmaya başlayacak.

Eğitime Ağrı İl Hakem Kurulu Hakem Atama sorumlusu Cumali DURU, Bölgesel Hakemler Muhammed SEVİM ve Recep GÜNDÜZ, İl Hakemleri katıldı.

Son Güncelleme: 27.03.2019 21:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.