11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRIDA İLK 8 PROJE İMZALANDI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) yürüttüğü hibe programı kapsamında, Ağrı’da sözleşme imzalamayı hak kazanan ilk 8 projenin imzaları atıldı.


TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü’nde düzenlenen imza törenine İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit, proje sahipleri ve kurum personeli katıldı.  Süt üretimi ve arıcılık alanlarında gerçekleştirilecek olan projelerin toplam yatırım tutarı yaklaşık  4,2 milyon lira. Başvuruları 9. ve 10. çağrı döneminde yapılmış olan projelerin Ağrı’daki diğer yatırımcılara da örnek olması bekleniyor.


İlk olmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını ifade eden proje sahipleri kendilerinden sonra proje yapmak isteyen çok kişi olduğunu ifade ettiler. 2012 yılından beri faaliyette olan TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü şimdiye kadar iki dönemde proje kabul etti ve halihazırda başvuru çağrı ilanına çıkmış durumda. 31 Ekim’e kadar proje başvurularını kabul edecek.


Süt ve et üreten tarımsal işletmelere yönelik projelere %65’e kadar hibe desteği sağlanırken; et-süt işleme, kırsal turizm, arıcılık ve yerel ürünlerin işlenmesi gibi projelere ise %50 hibe desteği sağlanıyor.

 


 


Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.