11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AĞRIDA OKUL DÖNÜŞÜMLERİ

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, il genelinde kademeli geçiş uygulanan okulların müstakil ilkokul ve ortaokul olarak dönüşümlerinin sağlandığı belirterek, “Birleştirilmiş sınıflı köy ilkokulları hariç; 185 bağımsız ilkokul ve 17 yatılı bölge ortaokulunun dahil olduğu toplam 198 bağımsız ortaokul olarak dönüşümleri yapılmıştır” dedi.

Konu ile ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, 6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte 2012-2013 eğitim öğretim yılında merkez ilçe ve bağlı 7 ilçedeki tüm ilköğretim kurumlarının ilkokul ve ortaokul olarak planlamalarının yapıldığını ve dönüşümlerinin ise kademeli veya müstakil olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Başak, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazılı emirleri doğrultusunda;  eğitim öğretime ilk defa açılacak okullar, müstakil ilkokul veya müstakil ortaokul olarak açılacaktır. 2012-2013 eğitim öğretim yılı için yapılan planlama ile kademeli geçiş uygulanan ve müstakil olarak açılan kurumlarımızın okul dönüşüm planlamaları il/ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde kurulan okul planlama komisyonları tarafından yeniden yapılmış ve il genelinde kademeli geçiş uygulanan okullarımız müstakil ilkokul ve ortaokul olarak dönüşümleri sağlanmış olup, birleştirilmiş sınıflı köy ilkokulları hariç; 185 bağımsız ilkokul, 17 yatılı bölge ortaokulunun dahil olduğu toplam 198 bağımsız ortaokul olarak dönüşümleri yapılmıştır” dedi.

Merkez ilçede aynı binayı kullanan bazı okulların okul binalarının bölünerek birbirlerinden ayrılmış olup müstakil ilkokul ve ortaokul olarak eğitim öğretim vermelerinin sağlandığını belirten Başak, “Dönüşümü yapıldıktan sonra okul binaları birbirlerinden ayrılan ve müstakil okul olarak hizmet verecek olan okullarımızdan; Merkez 100. Yıl İlkokulu’nun adı Yunus Emre İlkokulu, Ağrı Dağı Anadolu Lisesi’nin kullandığı binanın adı Şeyh Edebali İlkokulu, Mehmet Şerafettin Yaltkaya İlkokulu’nun bahçesinde yapılan yeni okulun adı Ertuğrul Gazi Ortaokulu, Şehit Hikmet Koman Ortaokulu’nun adı Piri Reis Ortaokulu, Ramiz Erdem Ortaokulu’nun adı Cemil Meriç Ortaokulu olarak değiştirildi.

 

Ayrıca; ilimiz merkez ilçede inşaat yapım çalışmaları devam edip bitme aşamasında olan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak olan bazı okullarımızın açılışları yapılmış olup; 100. Yıl Mahallesi’nde yapılan yeni okul binasına Vali Recep Yazıcıoğlu Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapılan yeni okul binasına Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Fırat Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılan okul binasına ise Selahaddin Eyyubi İlkokulu adı verilmiştir” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.