28 Aralık 2019 Cumartesi 12:44
Ağrı'da öldürülen PKK'lı AK Partili Savcı Küçük ve yeğeninin faili çıktı

AK Partili Savcı Küçük ve yeğeninin faili olan PKK'li öldürüldü

Ağrı'da etkisiz hale getirilen 4 PKK'liden birinin, Erzurum'un Karayazı Belediye Meclis Üyesi Savcı Küçük ve yeğeninin öldürülmesi olayının faili olduğu ortaya çıktı.

Ağrı'nın Tutak ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkisiz hale getirilen 4 PKK'liden birinin, Erzurum'un Karayazı Belediye Meclis Üyesi Savcı Küçük ve yeğeninin öldürülmesi olayının faillerinden biri olduğu belirlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığınca 6 Aralık günü Tutak'ın Soğukpınar köyünde düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 'Alişer' kod adlı Yücel Kandemir'in de aralarında bulunduğu 4 PKK/KCK'linin etkisiz hale getirildiği" belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Çatışmanın yaşandığı alanda bir sığınak bulunduğu, bu sığınak ve PKK'li Kandemir'den elde edilen biyolojik delillerin incelenmek üzere Jandarma Kriminal Laboratuvarına gönderildiği, olay yerinden elde edilen biyolojik deliller ile karşılaştırıldığında Kandemir'in üzerinden ve etkisiz hale getirildiği alandaki sığınaktan elde edilen biyolojik deliller ile Savcı Küçük ve yeğeninin öldürüldüğü yerden alınan biyolojik delillerin örtüştüğü vurgulandı. Kandemir'in, Savcı Küçük ve yeğeninin öldürülmesi olayının faillerinden birisi olduğunun anlaşıldığı bildirildi.

Belediye Meclis Üyesi Küçük ve yeğeni araçta silahla vurulmuştu

Erzurum'un Karayazı ilçesinde, 18 Haziran 2019'da AK Parti Karayazı Belediye Meclis Üyesi Savcı Küçük ile yeğeni, Turnagöl Mahallesi ile Anıtlı Mahallesi arasında arazide terk edilmiş haldeki araçta silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunmuştu.

Olay sonrası Erzurum'da güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, arananlar listesinde bulunan ve 300 bin TL ödülle gri kategoride yer alan "Şevger" kod adlı PKK'li Muhammed Fadullah Kamış yakalanmıştı.

İlk ifadesinde Savcı Küçük ve yeğenini kendisinin öldürdüğünü itiraf ettiği belirtilen PKK'li Kamış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Son Güncelleme: 28.12.2019 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.