11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Ak Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın dan 19 Mayıs Mesajı

AK Parti İl Başkanı Av. Abbas Aydın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, "Bu kadar önemli bir tarihin, yakın geleceğin yöneticileri ve idarecileri olacak olan gençlere cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal tarafından Bayram olarak armağan edilmesi gerçekten çok anlamlı" dedi.


Aydın 19 Mayıs tarihi, düşünceden uygulamaya geçişin hareket noktası olup,  Atatürk’ün Samsun'da milleti ile birlikte yok olma tehlikesini göze alarak başlattığı ulusal şahlanışın Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle yayılmasının yıl dönümüdür.


Geçmişinin, tarihinin farkında olan değerlerine ve öz kültürüne sahip çıkan toplumlarda gençlerin üstlendiği rolün önemi yadsınamaz. Değerlerine sahip çıkan bu toplumlar gelişmeye açık, her daim ileriye gitmeyi hedefleyen ve gerçekleştiren milletler olarak tarih sahnesinde yerlerini almışlardır.

 

 

Bu bilincin verdiği görevle; 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan yüce Türk milleti ile birlikte sürdürmüş, bu azmin sonucunda  kazanılan bu zaferi; Vatanımızın kalkınması için gençlere duyduğu güven ve inançtan hareket ederek, bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak siz gençlerimiz; sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, lider ülkemiz Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.

 

Tüm bu duyguların ifadesi olarak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.