11 Ekim 2013 Cuma 00:00
AKYAD BİR İLKİ DAHA GEREÇLEŞTİRİYOR

AKYAD dernek bünyesinde kurulacak olan MAZLUM KADINLARLA DAYANIŞMA KOMİTESİ’ne katkı sağlayacak bir birikim, donanım ve duyarlılığa sahip kadınların derneklerine müracaatlarını bekliyor herkesin bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyorlar.

 


Dernek Başkanı Mehmet İZCİYAPTIĞI açıklamada Öncelikle neden böyle bir komiteye ihtiyaç duyduğumuzu belirti  ve komitemizin temel görevlerini şu şekilde ifade edersek daha önce dernerğimiz bünyesinde oluşturulan barış komitesi kısa zamanda çok ziyaretler yaparak bir çok aileyi barıştırdı.

 

Bu amaçla: Töre cinayetleri, kadına yönelik aile içi şiddet, küçük yaşta evlilik, zorla görücü usulü ile evlilik, Kadının mesleki eğitim beceri ile sosyal hayata kazandırmak, kadının toplum ve dinimizdeki yeri ve önemi, modern hayat kuralların töre kuralları ile nasıl bütünleştirilebileceği, , intiharların sebepleri ve bu sebeplerin nasıl ortadan kaldırılabileceği, kişide özgüven sağlanması, kadının hak etiği yerde olmasını sağlamak.

 

Bu konu  ile ilgili kamu kurumları, kuruluşlarla ve sivil toplum örgütleri ile paydaş olmak amacıyla derneğimiz bünyesinde Mazlum Kadınlarla Dayanışma Komitesi kurmayı düşündük bu konuda bayanların desteğini bekliyoruz dedi. 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.