11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Anadolu Gençlik Derneğinden Basın Açıklaması

Burma Myanmar'ın batısındaki Arakan bölgesinde Budistlerin Müslümanlar'a yönelik başlattığı katliamlar akıl almaz boyutlara ulaştı.

 

Bölgeden gelen bilgilere göre kadın ve çocuklar dahil yüzlerce Müslüman, boğularak ya da canlı canlı yakılarak katlediliyor.

 

Ağrı Anadolu Gençlik Derneği Şubesi, yaşanan insanlık dışı olaylar ile ilgili bir
basın açıklaması yaptı.

 

Şube sorumlusu Mehmet Şafi Erim yayınlamış olduğu yazılı açıklamada şunları kaydetti;” Yaşanan bu trajedinin mesulü; Rakhine etnik grubunu, Rohingyalı Müslümanlara karşı yıllardır kışkırtan Myanmar rejimi olduğunu belirtti.

 

Son yaşanan olaylarda uluslararası insan hakları kuruluşlarının tesbitlerine göre binlerce Rohingyalı Müslüman hayatını kaybederken 100 binlercesi de göçe zorlanıp yerinden,yurdundan mahrum edilmiştir.

 

Bugün itibariyle Bangladeş'e sığınan Arakanlı mülteci sayısı 300 bini aşmıştır. Arakanlı Müslümanların yaşadığı sıkıntılar ve karşı karşıya kaldığı insanlık dışı muameleler Bangladeş'te de devam etmektedir.

 

Myanmar'dan kaçan Arakanlı Müslümanların bir bölümü ise Tayland gibi diğer komşu ülkelere sığınmakta ve bu yolculuklarda nice umutlar Andaman Denizi'nde yok olmaktadır. Yaşanan bu katliama seyirci kalamayız dedi”.

 

Bu mübarek günlerde Arakan’ lı kardeşlerimize, dua ve yardım kuruluşları eliyle yardımlarımızı, desteğimizi acilen ulaştırmalıyız.

 

Bu manada destek sağlayan Cansuyu Derneği başta olmak üzere İ.H.H, Dost eli, Veren-el, Kimse Yok mu gibi kuruluşlara ve bütün halkımıza şimdiden teşekkürü bir borç biliyoruz.

 

Ahmed-i Hani ve Selahaddini Eyyübinin torunları müminlere karşı hamiyetperverdirler, vefakardırlar.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.