11 Ekim 2013 Cuma 00:00
ARSLAN BİRİLERİ KONUŞUYOR BİZ ÇALIŞIYORUZ

Başkan Esnaf STK lara  yapılan çalışmaları yerinde gösterdi. Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan Ağrı ilinde bulunan Esnafları temsilen bir gurup STK temsilcilerine yapılan çalışmaları yerinde  gezerek gösterdi.


Belediye Başkanı Hasan Arslan hafta sonu Ağrı Belediyesinde göreve geldiğimizden bu güne kadar yapılan çalışmaları yerinde anlattı; Belediye Başkanı Hasar Arslan 2009 yılında göreve geldiklerinde 34 milyar borç devraldıklarını bu borcun 25 milyarını ödedik, buna karşı şimdiye kadar Ağrı'nın 50-100 yıllık geleceğine damgasını vuracak eserler orta çıkardıklarını söyledi.

 

Bu projelerin başında DSİ'nin yaptığı Ağrı Belediyesinin 30 yıl geri ödeyeceği Su arıtma tesisinin faaliyetiyle Ağrı ilinde şebeke suyu almayan evimiz kalmadığı gibi çevre köylere de su vereceğini, İlk Göreve geldiğimiz yıl Çamur ve sudan geçilmeyen Yeni Sanayi siyesinin alt ve üst yapısını bitirdik,  Buradaki Esnafımızı çamurdan yağmurdan kurtardık, Eski Van Caddesini İşgalden kurtararak yeni görünümü ile Seyyar satıcılarımızı kar ve kıştan korunacak şekilde uzay çatılı semt pazarı yaptık.


Bu çalışmalara ilave Belediyemize 600 dönüm arazi kazandırdık belediyenin bir tek çivisini bile satmadık, Bu arazide Taş parke Üretim tesisi kurdu, bu tesis 100 bin m2 üretimden sonra kendisini amorti etti.  Belediye olarak ilde yeni Otogar ve yenin Hayvan borsasını kendi öz gelirlerimizle yapıyoruz bu tesisler yaz ayı içersinde Halkımızın hizmetine sulunlacaktır.


Ağrı Belediyesi olarak bu yıl açılışı yapılacak tesislerden sonra Belediyemizin yapacağı Minyadoğu projesi yanında 2000 dönümlük Kent ormanını mesire alanına dönüştüreceğiz, Bu çalışmalarımıza 100 yıl, Mehmet Akif Ersoy, Kazım Kara bekir Mahallesi Beş evler semti ile Fatih Mahallelerinin su problemlerini en ücra evine kadar çözdüklerini yıl sonuna kadar hiçbir Mahallenin Alt yapı Problemi kalmayacağını belirterek, Bu Mahallelerin yollarıda yapıyor, Ağrı ili Merkezinde 90 yıldır kamulaştırılması yapılmayan Kağızman Caddesinin 100 milyar liraya yakın kamulaştırma ve yapım çalışmaları yapılıyor, bu caddenin çift şerit yapılması ve bu yıl hedeflediğimiz 30 km beton asfalt yapılıyor, Bu çalışmalar  Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilimize 1300 konut kazandırılıyor dedi.


Başkan Arslan,  Biz yaptığımız çalışmalar ile makyaj yapmadık, kalıcı eserlerimizi halkın taktirini kazanıyor, Ağrı Belediyesi olarak kıt imkanlar ve yetersiz personelle bu çalışmaları yaz sonunda halkımızın hizmetine sunacaktır.


Bu arada ilimizde Kent Ulaşım Projesini yaptık uygulamasını da yeni alınan Özel Halk otobüsleri ile başlattık, bu çalışmayla yollarımızın asfalta kavuşturulması ile kendisini gösterecek dedi.
Çalışmaları yerinde gören STK temsilcileri yapılan çalışmaları yerinde gördükleri için memnuniyetlirini dile getirdiler. Halkın konuştuğu kafaya takılan konularıda Başkan Arslan'a sorarak cevaplarını aldılar.


 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.