11 Ekim 2013 Cuma 00:00
ARSLAN MUHTARLAR VE BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan Makamında muhtarlarla ayılık değerlendirme toplantısı yaptı.Toplantıya Ağrı muhtarlar Derneği Başkanı Bedrettin Taştan ve Mahalle Muhtarlarının katıldı.

 


Belediye Başkanı Hasan Arslan "Bizim birtek  hedefimiz vardır halkımıza hizmet etmektir" Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan Makamında muhtarlarla ayılık değerlendirme toplantısı yaptı.Toplantıya Ağrı muhtarlar Derneği Başkanı Bedrettin Taştan ve Mahalle Muhtarlarının katıldı. Toplantıda Belediye Başkanı Hasan Arslan 3 yılı  aşan bir zamanda Yapılan çalışmaları anlattı.

 


2012 yılı yaz dönemi yapılacak çalışmaları anlattı. Başkan Arslan, 3 yıl içersindi şimdiye kadar mahallelerimiz de 70  km alt yapı çalışması yaptık, 700 m2 parke taşı yol yapımını bitirdik,ilimizin yaşadığı sel felaketi sonrası 47 km taş tahkimatlı taş sette yaptırdık, Öncellikle Sokak ve cadde işgalini bitirdik, seyyar satıcılarımıza modern çatılı sebze pazarı yaptık, Eski Van caddesini yeni görünümüne kavuşturduk, Bu görünüm Türkiye'de çok nadir illerde var, 30 adet araç aldık, araç filosunu genişlettik, Bu çalışmalar ile Eski van caddesinde başlatılan asfalt çalışmaları 2012 yılında ilimizde Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden başlatılarak 30 km asfalt çalışması yapılacak.

 


"Asfalt çalışması yaparken geçmişteki hataya düşmeyeceğiz"
2012 yaz döneminde ilk etapta Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden Başlatacağımız asfalt çalışması alt yapısı ve su drenaj kanalları yapılarak Hani Baba Caddesinden, Şeker fabrikasına kadar yapılacak, Bu çalışma 8 km olup kışın erken başlamasından asfaltın dökülmesi 2012 yılının yaz ayına sarkıttı.

 


 Bu yıl sonunda bitirmeyi düşündüğümüz Hayvan Borsasına kışın erken gelmesi ile yaz başında zemin betonu dökülerek halkımızın hizmetine sunulacaktır, Yeni Yaptığımı Otogarında Çatı ve zemin betonu yapılarak yaz başında bitirilecektir. Bu arada Van yolu Üzerinde yeni bir üst geçit yaparak faaliyete geçirdik,Öğrencilerimizin ve hakımızın hizmetine bıraktık.

 

Bu yapılan çalışmalar yanında Belediyemize 500 dönüm arazi kazandırdık,Belediyemizin 1 m2 arsasını satmadık, Murat Mahallesinde yeni bir park yaparak mahalle halkının hizmetine bıraktık, Bahçelievler Mahallesinde ve Gazi Mahallesindeki Parkları yeniden düzenleyerek hizmete açtık,Fatih Mahallesinde 47 dönümlük bir alanda park yapımına başladık, bu parkımızı 2012 yılında Fatih Mahallesi yanında Ağrı ilinin hizmete açacağız. Belediye olarak Sosyal belediyeciliğinde ihmal etmedik, 3 yıldır ihtiyaç sahibi öğrencilerimize Dershane hizmeti veriyoruz, 50 tane Dul ve yetim ailenin Sodes Kapsamında evinin çatısını onardık, 2000 yardıma muhtaç aileye çeşitli yardımlarda bulunduk, 15 Nisan Ağrı'nınkurtuluş şölenlerini 15 gün süreyle geleneksel kurtuluş şölenleri yaptık. 30 gün süreyle Ramazan etkinlikleri düzenledik, Amatör sporculara destek olduk, Belediyemizin Atletizm takımı Dünya Liseler arası Şampiyonada Dünya birincisi oldu.

 


Öğrencilerimize ve halkımıza tiyatro günleri ve konferanslar düzenledik, 20 bin öğrenciye tiyatro gösterimi yaptık. Depremzedelere Ağrı Halkının yüreğini taşıdık
Erciş ve Van depremlerinde Ağrı Halkının yüreğini taşıdık, 50 kamyon çeşitli ihtiyaç maddelerini deprem zadelere gönderdik depremin ilk gecesinden itibaren depremzedelerin yanında olduk.

 

2012 yılında su, yol ve park problemleri çözülecek, Mahallelerimizde yapılmayan yol kalmayacak,Ana caddeler 30 km asfalta kavuşturulacak; Başkan Arslan; 2012 yılında Ağrı marka kent olacak, bu yıl bitirdiğimiz 93 yıldır ilde su sıkıntısı problemini çözdük.
Su arıtma tesisini bitirip ilimizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayan  su tesisimizin faaliyete geçirdik.

 


Bu tesisin yapımını 30 yıl geri ödemesini taksitler ile yapacağız, Halkımızda su parasını ödemesini istiyoruz, Bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz.

 


,Bu yaz Hayvan Borsasını bitirilip açacağız,Modern Otogarımızın faaliyete geçecek, Fırat Mahallesinde başlayan Kentsel dönüşüm çalışmasının 2 ci etabının devam etmesi ile 100 yıl mahallesindeki çalışmalar devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Fatih ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinde kapsayacak, Bu çalışmalara Mehmet Akif Ersoy Mahallesi yanında  Yeni yapılacak Toptancı Hal sitesi, Kömürcüler Sitesi ve Otogalericilersitesi takip edecek, Yeni Otogar'ın yanına Minya doğu projesi ile 15 tarihi eserin içinde yer alacağı mesire alanı yapılacaktır.

 

Bu projeTürkiye'de İstanbul ve Gaziantep ilinden sonra Ağrı ilinde gerçekleştireceğiz. 30 Km asfalt yapımına başladık, 27 dönümlük Orduevinin yerine ve çevresine Şehir parkı yapacağız, Cumhuriyet caddesi arkasına çok katlı otopark yapılacak, Kağızman caddesi bu hafta yapım çalışmaları başlatılacak, bu caddeni yıllardır çözemeyen sorunu çözdük, bu caddemizde çift şerit olarak halkımızın hizmetine yaz sonunda  sunulacaktır.

 


Başkan Arslan, bu çalışmalarla bir tek hedefimiz var, Belediye Başkan yardımcıları ve Müdürlerimiz ile halkımızın hizmetinde bulunarak,İlimizi marka bir kent haline getirmektir dedi.

 


Toplantı Muhtarları dilek ve şikayetleri dinlendikten memnuniyetleri dile getirildi sonra Kent Ormanında topluca Basın mensupları ile piknik yapıldı.Piknik sonrası Topluca bir Mahalle Muhtarının yakınına taziye ziyaretinde bulundu.

 


 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.