11 Ekim 2013 Cuma 00:00
BAKAN AĞRI DA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Türkiye’de orman açısından en fakir il olanAğrı’da bal üretim ormanı oluşturacaklarını söyledi.

Ak Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan’la birlikte özel uçakla Ağrı’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu havalimanında Vali Ali Yerlikaya, Ak Partimilletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi,  İl Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin ve İl Emniyet Müdürü Halil Karataş karşıladı. Valilikte bir kız çocuğunun verdiği çiçeği alan Bakan Veysel Eroğlu, toplantı salonunda İl Koordinasyon Kurulu’nun toplantısına katıldı.

Hükümetin Ağrı’ya yaptığı yatırımları anlatan Bakan Eroğlu, geleceğin Ağrı’sını kurmak için çalıştıklarını söyledi. 2003-2011 yılları arasında Ağrı’ya 297 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Eroğlu, Yazıcı Barajı sayesinde 2045 yılına kadar kentin içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını ve ayrıca su arıtma tesinini kurduklarını belirtti. Seli önlemek için Ormana ihtiyaç bulunduğunu ve bu açıdan Türkiye’de en fakir illerin Ağrıve Erzurum olduğunu vurgulayan Eroğlu, Ağrı’da bal üretim ormanı oluşturacaklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra incelemelerini sürdürmek için Ardahan’a geçti.


 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.