11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Başkan Arslan Terziler ve Berberlerle Toplantı Yaptı

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan Terzi ve Berber esnafıyla bir araya geldi.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan ARSLAN Ağrı’daki Terzi ve Berberler esnafı ile meclis sonunda bir araya gelerek Cumhuriyet Caddesi ve Ağrı ilinde bulunan bazı caddelerin yeniden yapılandırılması konuşunda fikir alışverişinde bulundular.
Ağrı Belediye Başkanı Hasan ARSLAN yaptığı konuşmada; Ağrı ilimizde yapmış olduğumuz çalışmaları ve yapacağımız çalışmaları sizinle paylaşmak noktasında Ağrı ilimizde bulunan esnaflarımıza anlatmaya devam ediyoruz. Şehir merkezimizde yapımı son dönemlere kalan çalışlarımız hakkında siz değerli esnaflarımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bugüne kadar şehrin çevresinden içine doğru bir çalışma hizmeti sunduk. Yapmış olduğumuz çalışmaları slayt olarak sizlere paylaşacağız.
A

ğrı’da herkes yaptığımız çalışmalarımızı görmemiş olabilir, yarın inşallah araziye indiğimiz zaman şehir merkezine yapılan asfalt, cumhuriyet caddemizin yeniden düzenlenmesi ve diğer caddelerle ilgili yapmış olduğumuz ve yapacağımız çalışmaları paylaşıp sizlerle beraber şehrin geleceğine dönük kararlar vereceğiz.
Ağrı Belediyesi olarak 4 yıl içinde yapmış olduğumuz hizmetleri slayt’ta izleyerek 2013 yılında bitirmeyi hedeflediğimiz hizmetleri göreceğiz. Bunun çerçevesinde Ağrı’da sizin hayal ettiğiniz ama olmayan, gerçekleşmeyen ve bize söyleyemediğiniz konuları tartışarak esnafımızın Belediyemizle ilgili olan sorunları varsa onları paylaşarak güzel bir Ağrı için hizmetimizin sonuna kadar biz neler yaptık ve neler yapacağımızı sizinle birlikte paylaşacağız. 

Biz sizlerin hizmetkârları olarak 4 yılı geride bıraktık, bu 4 yılın başlangıcında halkımıza dedik ki biz göreve gelirsek 14 tane madde vaatlerimiz vardı ve biz bu vaatlerimizi yerine getireceğiz ALLAH’ın izniyle, beraber yola çıktık Rabbim bize imkân verdiği müddetçe de bunları gerçekleştirmeye çalışacağız. Göreve başladığımızda borç devir aldık ama biz bunu mazeret göstermedik, 34 Trilyon bir defa bizim devlet kurumlarına olan borcumuz ve her ay ödediğimiz borcu hiçbir zaman mazeret olarak göstermedik.

Göreve geldiğimizde vatandaşlarımız bizden 3 tane iş yapmamızı istiyorlardı, bunlardan biri çöpü toplayın, meydanı boşaltın ve 1 tanede olsa şehir içi otobüsü alın Belediye adına bu sıkıntılı süreçten kurtulalım gidin evinizde oturun 5 yıl sonra gelin şehre heykelinizi dikeceğiz diyorlardı. Çöp sorunu kangren olmuştu Ağrı Belediyesine ayda 150 Milyara mal oluyordu, 16 adet kamyonun; 10 tanesi çalışıyordu, 6 tanesi çalışıyordu. Çalışan 6 tane kamyonda üstü açık şekilde çöpü topluyor görünüyordu. Biz göreve geldikten sonra bunları iptal ettik, 5 yılda belediyemize 8 Trilyona mal olan bu hizmet alımını iptal ederek 750 Milyara Ağrı Belediyesine 11 adet araç aldık ve 8 ayda kendisini amorti etti. Aldığımız araçlar İstanbul’daki, Ankara’daki ve İzmir’deki araçların aynısı ve çöpü toplamaya devam ediyor.

Çöp sorununu daha % 100 bitiremedik bunun sebebi de halkımıza eğitimler verdik, 8 ay boyunca kapı kapı dolaşarak akşam 7 ile sabah 7’di arası çöpünüzü atın biz bunları toplayıp çöp depolama alanıma götürelim dedik. Ama maalesef canını sıkıldığı an çöpünü gelişi güzel atıyor ve çöp Konteynırı’nın içine değil yanına atarak görüntü kirliliğine neden oluyor. Bu sorunu da inşallah halkımızla birlikte çözeceğiz.

Belediye otobüslerinin alınması Ağrı için milattı halkımız eski ve dar olan otobüslere binmekten korkuyorlardı. Önceden otobüs ihaleleri zorbalıkla ve mafya işleri ile yapılıyordu. Biz bu sorunu bitirerek halkın hizmetkârı olarak 6 adet Belediye otobüsü getirerek hatlara koyduk. Aldığımız araçlar çok randımanlımı, değil ama ne oldu biz araçlarımızı getirerek denk olduk. Bu denge ile siz halka hizmet etmezseniz, siz bu halka en iyisini yapmazsanız 16 adet daha getireceğim demektir ve 5 yıldır dolmuş fiyatlarına zam yapılmıyor. Bu sene bitirdiğimiz kent ulaşım hizmetlerini de devreye koyarak tüm araçları büyüttük. Hizmete layık olan halkım artık eskisi gibi dar ve küçük araçlarda olduğu gibi sıkışmayarak gitmeyecek artık halkımız geniş ve rahat koltuklarda yolculuk yapacak.
Belediye Ekmek fırının yerine yeniden ekmek fırınını yaparak üzerine kent konseyi merkezi ve sivil toplum kuruluşlarımıza yarayacak bir merkez haline getireceğiz. Bu güne kadar Ağrı Belediyesi bir tane bile dükkân satmadı, 600 dönüm arazi Belediyemize kazandırdık. Birileri konuşacak biz sizlere hizmet yapmaya devam edeceğiz.

Orman fidanlığından devir aldığımız alanı mesire alanı yapmak için çalışmalara başladık ve alt yapısının tamimiyle bitirdik. Belediyemize ait olan mesire alanı inşallah 4 ay içinde bitirerek siz değerli Ağrı halkının hizmetine sunacağız. Mesire alanımızda yüzlerce kamelya ve mangal alanı olacak, eşimizi ve ailemizi oraya götürerek ağaçların altında, spor alanlarında ve ağaçlandıracağız kuru alan içinde temiz ortamda pikniğinizi yapıp bize dua edeceksiniz.
Cumhuriyet caddemizle ilgili 4 tane projemiz var bu projeleri cumhuriyet caddesi esnafına sunduk, gelecek hafta sunduğumuz 4 projeden bir tanesini seçerek karar verecekler ve tekrar burada bir araya gelerek yapılacağı tarihi netleştireceğiz.
Üniversite bir ilin bacasız fabrikasıdır. Üniversitemizde 8000 öğrencimiz var, bu 80 adet fabrikaya bedeldir. Çünkü gençlerin hepsi Ağrı’da yiyor, içiyor, tras oluyor, giyiniyor, ev tutuyor, bakkalından ve manavından ticaret yapıyor. Üniversite öğrencileri esnafımızın elidir, koludur ve gözüdür. Üniversitemize giden yol Belediyemize ait olmadığı halde duble yol yaparak öğrencilerimizin rahat bir şekilde seyahat etmesini istedik. Yapmasaydık öğrencimiz çamura batsaydı bir dahaki seneye Ağrı’yı tercih etmezdi.

ARSLAN, Ağrı ilinde yapılmış gördüğünüz ve göreceğiniz projeler en kısa zamda biterek Ağrı ilimiz modern bir şehre kavuşacaktır inşallah sizin destekleriniz ve dualarınızla beraber. Davetimizi kırmayıp buraya kadar geldiğiniz için hepinize tek tek teşekkür ederim Diyerek sözlerini tamamladı.
Belediye Başkanı Hasan ARSLAN’ın konuşmasından sonra Terzi ve Berber esnafının sorunlarını ve Ağrı Cumhuriyet Caddesi ile bazı caddelerde yapılması istenilen proje fikirleri dinlendikten sonra toplantı sona erdi.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.