11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Bilgi Koleji Kutlu Doğum’u Kutladı

Sebeb-i Hilkat-i eflak fahri kâinat Muhammed Mustafa (SAV) doğumunun 1442. Yıldönümü münasebetiyle Bilgi Koleji öğrencileri tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programı misafirler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hasan Duran şunları söyledi; Baştanbaşa her şeyiyle gönüllerin sevgilisi Hz. Muhammed’e Ezel sabahından ta haşir meydanı kuruluncaya kadar salatu selam olsun. Hezar-u yek deve kunci-u bar Salatu selam lıser nebiyyil muhtar ( Binbir deve yükleri susam olmakla beraber Salatu selam o nibiyyil muhtara(seçilmişe) peygambere olsun.) Hz Muhammed’in(SAV) kainattaki konumu: şu gördüğüm aleme büyük bir kitap nazarıyla bakılsa Nur-i Muhammedi (SAV) o kitabın katibi kalemin mürekkebidir. Eğer o alemi kebi, bir şecere tahayyül edilirse, Nur-u Muhammedi, hem çekirdeği hem semeresi olur. Çocuklarımız bizlere ilahi birer emanettir. Onları Resulullahı muhabbet ve sevgisiyle büyük hepimizin görevidir. Eğer çocuklarımıza Allah’ı tanıtmasak, Resulullahı bildirmezsek, Kuranı bir terbiye ile büyütmesek Huzur-u ilahide imanımıza davacı olacaklar. Eğer islamın edebiyle edeplendirmesek ahrette bizlere şefaatcı olacaklar. 
Sonuç olarak Peygamberimizi iyi tanımak ve onun getirdiği ilahi hediyelerine uymak onun şefaatine sebebiyet verir. Mahkeme – i Kübra da huzur-u ilahide enbiyaların bile nefsi nefsi dedikleri sırada o yine ümmeti ümmeti dediği Rabbim cümlemizi onun şefaatine nail etsin. Diyerek sözlerini tamamladı.


Ayrıca kutlu doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilahiler, ney eşliğinde ezgiler, skeçler, şiirler ve salâvat yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini gecede aldılar.

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.