11 Ekim 2013 Cuma 00:00
BÖLGELER ARASI EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

Ağrı Merkez Camii'nde 9 ilin katılımıyla gerçekleştirilen Ezan, Güzel Okuma Yarışmasını Ağrı Müftülüğü Müezzin Kayımı Hasan Tosun kazandı.

 

 


Bu yılda Ağrı’da Ezanı Güzel Okuma yarışması yapılacak, yarışmamızın birincisi Elazığ’da yapılacak olan Türkiye finaline katılacak. 

 

 


Ağrı Müftüsü İzanı Turan açılış konuşmasında şu ifadelerde bulundu; Her sene Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Hafızlık yarışması, Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışması ve Ezanı güzel okuma yarışması düzenleniyor.

 

 

İl ve ilçe birincileri kendi aralarında yarıştıktan sonra il birincileri bölgede kurulan bir merkezde yarışmaya katılırlar.

 

Bölge birincisi diğer bölge birincileri ile beraber Türkiye finaline katılacak. Bügün Ağrı ilimizde olan yarışma bölge yarışmasıdır.“9 ilin katılımı ile Ezanı Güzel okunma yarışması bu gün bizim ilimizde Ağrı Merkez Camisi'nde yapıldı.

 

Ağrı, Kars, Tunceli, Erzurum, Artvin, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Ardahan’dan yarışmaya katılan kardeşlerimiz birbirinden güzel Ezan Okuyarak bize bir Ezan ziyafeti ikram ettiler. 

 

Tabii ki hepsi bizim gönlümüzde birinci ama okuyuşlarını değerlendirdik komisyon olarak değerlendirdiğimiz Ağrı Merkezden katılan Hasan Tosun kardeşimiz birinci, Tunceli’den katılan Hıdır Olcaş ikinci, Erzincan ilinden katılan kardeşimiz Ahmet Taştekin kardeşimiz üçüncü oldu.

 

Diğer kardeşlerimiz de onlara çok yakın puan alarak hepsi dereceye girişmiştir bizim için. Ağrı’da böyle güzel ve anlamlı etkinliğin düzenlenmesi son derece bizi de mutlu etmiştir. İnşallah hayırlar vesile olur.

 

Birliğe beraberliğe kardeşliğe huzura Kuran bereketi ile bu güzel etkinliğin olması bizleri memnun etmiştir. Hayırlara vesile olur inşallah daha nice böyle güzel etkinliklerin de yapılmasını temenni ediyoruz” dedi. 

 


Güzel Ezan Okuma Yarışması birincisine Tam Altın ve 250 TL Para ödülü, ikinci ve üçüncüye ise Yarım Altın ve 250 TL Para ödülü verildi.

 


Ağrı Merkezde düzenlenen Ezanı Güzel okuma yarışmasına katılanlar Ağrı İl Müftüsü İzani Turan, Ağrı İl Müftü yardımcısı Şevket Dilmaç, Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevher, Adapazarı Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Kalaycı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Fuat Karabulut ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 

Ezanı Güzel Okuma yarışmasına katılan yarışmacıların şunlardır; Hasan Tosun (Ağrı), Mehmet Tosun (Kars),  Hıdır Olcaş (Tunceli), Fahri Yeralmaz (Artvin), Hakkı Tulun (Gümüşhane), Güven Karakoyun (Ardahan), Muhammed Çağrı Uçan (Erzurum), Hüseyin Atmaca (Bayburt), Ahmet Taştekin (Erzincan) İllerinden katılımcılar oldu.

 


 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.