11 Ekim 2013 Cuma 00:00
DOĞUBAYAZIT TA KÖY İMAMI ÖLDÜRÜLDÜ

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından gece evinden dışarı çıkartılan imam, bir süre sonra köy yakınlarında ölü bulundu.

 


Olay, dün gece 21.00-22.00 saatleri arasında ilçeye 25 kilometre uzaklıktaki Yaygınyurt köyünde meydana geldi. İmam Mehmet Uzun'un evinin kapısını çalan kişiler, kendisine "Seninle konuşacağımız bir mesele var" diye dışarı çağırdılar. Dışarı çıkan imamın bir süre sonra geri dönmemesi üzerine durumdan şüphelenen hanımı, evin önünde kocasını göremeyince durumu köy muhtarına bildirdi.

 

El fenerlerini alan muhtar ve vatandaşlar, köy içinde bulamadıkları imamı, bu defa araçlarla çevrede arama çalışmaları başlattılar. Bir süre sonra imam Mehmet Uzun, köyün yaklaşık 50 metre dışında silahla vurulmuş olarak ölü bulundu. Durumun jandarmaya bildirilmesi üzerine bölgeye gelen ekipler, yaptıkları incelemenin ardından cenazeyi Doğubayazıt Devlet Hastanesi morguna kaldırdılar. Yapılan ilk otopsinin ardından cenaze Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayla ilgili inceleme ve soruşturma sürdürüyor.


Konya'nın Çumra ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 1975 doğumlu iman Mehmet Uzun'un geçen yıl sözleşmeli olarak Yaygınyurt köyüne atandığı, evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Bu arada, imamın eşinin, kocasını dışarı çağıran kişilerden birini camdan gördüğü, uzun boylu ve kirli sakallı şahısla birlikte kaç kişinin imamı dışarı çağırıp götürdüğünün ise henüz öğrenilemediği belirtildi.

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.