11 Ekim 2013 Cuma 00:00
DÜĞÜN SALONU HIZLA TAMAMLANIYOR

Aliağa Belediyesi tarafından kentin en büyük yaşam alanı olan Yeni Mahalle’de temeli 17 Nisan’da atılan Düğün Salonu inşaatı hızla sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla temeli atılan Yeni Mahalle Düğün Salonu binası hızla yükselmeye başlarken, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, projenin yüzde 25’inin tamamlandığını belirtti.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Düğün Salonu inşaatı çalışmalarını yerinde inceledi. Temelinin atılmasının ardından hızlı devam eden projede temel, kolon ve kirişlerin betonlarının dökülmesinin ardından betonarme yapı tamamlandı. Kaba inşaatı süren yapıda ikinci aşama işleri sürüyor. Halen Çelik çatı makasları yerlerine yerleştirilerek montajı yapılan inşaat her gün bir adım daha yükseliyor. Çatı çelik iskeletinin reglaj çalışmaları tamamlanarak çatı kaplamasına geçildi.

BAŞKAN OĞUZ: PROJELERİMİZİ HIZLA TAMAMLIYORUZ

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, nüfusu 70 binlere ulaşan Aliağa’da sosyal yaşama dönük yatırımların hızla gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Merkez’de Çok amaçlı Sosyal kompleksimiz artık tamamlanma aşamasına geldi. Aliağa’nın gurur duyacağı bir yatırım ortaya çıktı. Bu tesis tamamlandığında yaz aylarındaki düğün yoğunluğu tüm yıla yayılarak sıkıntılar ortadan kalkacak” dedi.

Başkan Oğuz projenin dörtte birinin tamamlandığını kaydederek, “Projenin yaklaşık yüzde 25’ini bitirdik. Kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Düğün Salonumuz Yeni Mahalleye bambaşka bir canlılık getirecek. Aliağa’mıza, Yeni Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

2 BİN METREKARELİK BİR ALANDA 1000 KİŞİYE HİZMET VERECEK

Yeni Mahalle Düğün Salonu, 2 bin metrekarelik kapalı alanda bin kişiye hizmet verecek. Bin kişilik düğün salonu, Nikah Salonu, Fotoğraf Stüdyosu, Gelin Odası, Sanatçı orkestra hazırlık odası ve Kafeteryaya sahip olacak tesiste Belediye’nin bazı hizmet birimleri de faaliyet gösterecek. Tesis, peyzaj alanları, çocuk oyun alanları ve yeşillendirilmiş açık alanlarıyla bölge renk katacak. 2 bin m2 kapalı, 7 bin m2 açık olmak üzere 9 bin m2’lik alan üzerine kurulacak olan tesis Aliağalıların düğün salonu ihtiyacını karşılayarak Aliağa’nın yeni eğlence mekanı olacak. Aliağa Belediyesi’nin prestijli mekanlarından biri olacak projenin 3 ay sonra tamamlanması planlanıyor.




Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.