11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Dünyayı şaşırtan bebekten iyi haber

Dünyayı şaşkına çeviren Hindistanlı Roona Begum isimli 18 aylık bebekten sevindiren haber geldi.Roona bebek beyin sıvısının kafatasında birikmesi sebebiyle ölüm riskiyle karşı karşıyaydı.

 

Geçtiğimiz aya kadar hastalığıyla ünlü bebek Roona’nın geleceği hiç de umut vaadedici değildi. Doktorlar, Roona’nın şimdiye kadar tıp dünyasında görülmüş en büyük kafa vakası olduğunu belirtmişlerdi.



Roona’nın babası Abdul (26) ve karısı Fatma (24), maddi durumlarından dolayı kızlarını tedavi ettiremiyorlardı. Ancak küçük Roona’nın dramı dünya çapında duyurulup yardım kampanyaları başlatılınca, toplanan paranın 30.000 sterlini bulması üzerine tedaviye alındı.



Tuğla fabrikasında çalışan Abdul, günlük 2 dolarlık kazancından dolayı çaresizdi ancak imdadına yardımseverler yetişti. Yetkililer geçirdiği zorlu operasyon sonrasında, Roona’nın durumunun iyiye gittiğini açıkladı.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.