11 Ekim 2013 Cuma 00:00
EĞİTİM EMEKÇİLERİ AĞRI DA EĞİTİMİ DURDURDU

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube’si Yapılan yeni zama yönelik Öğretmenler evinin önünde toplanarak hükümeti davullu zurnalı protesto etti.



Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube’si Yapılan yeni zama yönelik Öğretmenler evinin önünde toplanarak hükümeti davullu zurnalı protesto etti. Şube Başkanı Erhan KILIÇ yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

‎Kavgam, ekmeğim için; sevdam, ülkem için diyerek, her türlü tehdide gülerek bakıp, kutlu mücadelemizin er meydanına koşan çilekeş, cefakâr, vefakâr kamu görevlisi kardeşlerim, çok kıymetli basın mensupları, Bugün buraya gelmek, haksızlıkların, hukuksuzlukların; alın terimizi, emeğimizi çalanların karşısına bir abide gibi dikilebilmek her babayiğidin harcı değildir.

 

Memurları, emeklileri enflasyona ezdirmedik deyip, ülkenin kaymağını yandaş çevrelere dağıtanları gördünüz.

 

Günlerce, bu sözde sendikaların ve siyasetçilerin büyük bir nimetmiş gibi anlattığı, toplu sözleşme tiyatrosunu izlediniz.

 

Siz hep sustunuz ve beklediniz. Şimdi sıra sizde; şimdi herkes susacak; siz konuşacaksınız. Bütün haksızlıkları, yüzsüzlükleri; yalancıların suratlarına çarpacaksınız.

Değerli basın mensupları; kıymetli arkadaşlar;

Yıllardır diyalog, hoşgörü diyoruz. Yıllardır kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele veriyoruz. Bu sürede hep toplumumuzun hassasiyetlerini gözettik. Gerginliklerden kaçındık.

 

Hak mücadelemizde milli ve manevi değerlerimizi ön planda tutarak, önce “ÜLKEM” diyerek yer aldık. Toplu sözleşme ve grev hakkı, kamu görevlilerinin uluslar arası sözleşmelerden doğan Anayasal hakkıdır.

 

2012 yılının Nisan ayı itibarı ile yıllık enflasyon %11,14 olarak tespit edilmiştir. Ocak-Nisan arasında ise fiyatlar genel düzeyinde %3,09’luk bir artış olmuştur.

 

 

Her gün sabah, herkes uyurken trenler, otobüsler çalışmaya başlıyor; Kesintisiz olarak uçaklar havalanıyor, iniyor; Ezanlar okunuyor, ders zili çalıyor, Gece gündüz doktor, hemşire, hastabakıcı, temizlikçi görevinin başında, Karda kışta, soğukta sıcakta her şartta görev yapıyor; İtfaiyeci, ormancı yangınlara koşuyor;

 

Polis, asker, zabıta herkes işini yapıyor ve bizler fark etmesek de memurlarımız görevlerinin başında olduğu için, hayat olağan seyrinde, aksama olmadan akıp gidiyor.

 

Ama ne zaman ki, bu çalışanlarımız haklarını istiyorlar; adil bir gelir dağılımı diyorlar, ülke kaynakları etkin ve verimli kullanılsın diyorlar, ne yazık ki o zaman siyasi irade, onlara meydanları gösteriyor.

 

Seçim zamanında verdiği vaatleri unutuyor, imzasına sahip çıkmıyor.

 

Her fırsatta çalışmamakla suçlanıyor; yan gelip yatmakla itham ediliyor.

 

Şimdi yargı kararlarıyla, Anayasa hükmü ile, uluslar arası sözleşmelerle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile bizlere tanınmış olan haklarımızı kullanıyoruz.

 

Hakkımızı alana kadar, mücadelemiz devam edecektir.

 

Bugün ne güzel bir gün. Bugün; maskelerin düştüğü, gerçeklerin ortaya çıktığı gündür.

 

Bugün, meydanlarda tüm haksızlıklara karşı meydan okuyan ve tüm riyakârların günahlarını suratlarına çarpan bir Türkiye Kamu-Sen var.

 

Bugün inanın ki tüm emekliler, tüm memurlar, tüm Türkiye “İyi ki Türkiye Kamu-Sen var” diyor.

 

Yarınların onurlu memuru ve güçlü Türkiye’si için

 

YAŞASIN TOPLU SÖZLEŞMELİ GREVLİ SENDİKAL HAK MÜCADELEMİZ!

 

YAŞASIN TÜRKİYE KAMU-SEN! 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.