26 Şubat 2014 Çarşamba 17:39
Fuat Alpaslan Adaylığını Açıkladı

Eski milli boksör Fuat Alpaslan, Türkiye Boks Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

 

Radisson Blu Otel'deki basın toplantısında konuşan Alpaslan, seçimlerin statüye aykırı yapılacağını iddia ederek, "Biz buna rağmen seçimlere giriyoruz. Bize yakın kulüplerin delegeliği verilmemiş. Kendilerine yakın kulüplere ise delegelik veriliyor. Mevcut yönetim kurulu üyeleri savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bu bir rezilliktir. Türk boksunu hak ettiği yere taşımak için göreve talip olduk" dedi.

 

Boks camiasının "işin çıraklığını yapmamış ustaları istemediğini" dile getiren Alpaslan, şu görüşleri dile getirdi: "Boksun gelişimi için hiçbir proje yok. Cahilce yöneltilen federasyonun düşeceği durum da budur. Olimpiyatta ve dünya şampiyonasında 'sıfır' çekildi. Bu ülke spora önem vermiyor, diyorlar. Önem vermeyen devlet, Gençlik Ve Spor Bakanlığı kurmaz. Basın toplantısına, eski ve yeni milli sporcuların yanı sıra eski şampiyonlardan Cemal Kamacı, Pekin Olimpiyatları'nda 3. olan Yakup Kılıç, Dünya üçüncüsü ve Avrupa şampiyonu Bülent Ulusoy ve Los Angeles Olimpiyatları üçüncüsü Turgut Aykaç da katıldı. Fuat Alpaslan Fuat Alpaslan, 1976 yılında Ağrı'da doğdu. İlköğrenimine 60. Yıl İlkokulu'nda başlayan Alpaslan, ortaokulu Ağrı İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Lise eğitimini Ağrı Endüstri Meslek Lisesi'nde yapan Alpaslan, üniversite eğitimini Londra'da bulunan Amerikan Üniversitesi Spor İdareciliği Bölümünü bitirdi.

 

Ortaokul yıllarında sportif faaliyetlerle ilgilenen Fuat Alpaslan, 1990 yılında aktif boks spor hayatına başladı. Bu süreçte Türkiye Şampiyonaları ve Gruplar Şampiyonaları müsabakalarına katıldı. Türkiye Boks Milli Takımı'na seçilen Alpaslan, 2006'da Türkiye Boks Federasyonu Teknik Kurul Başkanlığı görevine getirildi.

Son Güncelleme: 26.02.2014 17:45
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.